Lamine Yamal'dan bir rekor daha! Pele'yi geride bıraktı

14.07.2024 - 21:32 | Son Güncellenme: 14.07.2024 - 21:51

EURO 2024'te İspanya ile İngiltere arasında oynanacak olan final mücadelesine ilk 11'de başlayan Lamine Yamal Pele'yi geride bırakarak yeni bir rekor daha yazdı.

Lamine Yamal'dan bir rekor daha! Pele'yi geride bıraktı

AJANSSPOR HABER

EURO 2024'te İspanya Milli Takımı forması altında yaptığı 3 asistle Avrupa Şampiyonası tarihinde 20 yaşına girmeden önce bir turnuvada üç asiste ulaşan ilk oyuncu olan Lamine Yamal, efsane futbolcu Pele'yi geride bırakarak bir rekora daha imza attı.

En genç final oynayan futbolcu oldu

İspanya'nın İngiltere'ye karşı oynadığı final mücadelesine ilk 11'de başlayan 17 yaşındaki futbolcu, şampiyona tarihinde en genç final oynayan futbolcu olarak tarihe geçti.

En genç golcü de oldu

Ülkesinin yarı finalde Fransa'ya karşı oynadığı maçta takımının beraberlik golünü Atan Yamal, Avrupa Şampiyonaları tarihinde en genç gol atan futbolcu olmayı da başardı.

Asist krallığında zirvede

2007 doğumlu futbolcu, yaptığı 3 asistle turnuvada Hollandalı Xavi Simons'la birliktle asist krallığında zirvede bulunuyor.

Pele'yi geride bıraktı

Final mücadelesine ilk 11'de başlayan genç yıldız,  uluslararası turnuva finallerinde forma giyen en genç oyuncu olarak tarihe geçti ve Pele'nin rekorunu elinden aldı. 

Senin için hazırladığımız haberler