Lamine Yamal rekora doymuyor!

10.07.2024 - 00:24 | Son Güncellenme: 10.07.2024 - 00:30

Barcelona'nın İspanyol yıldızı Lamine Yamal, A Milli Takım formasıyla EURO 2024'te rekor kırmaya doymuyor. Yamal, son olarak Fransa karşısındaki performansıyla bir rekor daha kırdı.

Lamine Yamal rekora doymuyor!

AJANSSPOR HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final maçında İspanya, Fransa'yı Lamine Yamal ve Dani Olmo'nun golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı ve finale yükseldi. Turnuvaya veda eden Fransa'nın tek golü ise Kolo Muani'den geldi.

Lamine Yamal'dan yeni rekor

İspanya Milli Takımı formasıyla, Fransa ağlarını havalandırmayı başaran 16 yaşındaki genç yetenek Lamine Yamal, Avrupa Şampiyonası tarihinde yeni bir rekorun sahibi oldu.

Tarihe geçti

Yamal, henüz 16 yaş 362 günlükken Avrupa Şampiyonası'nda gol atarak turnuva tarihinde gol atma başarısı gösteren en genç futbolcu olarak adını tarihe yazdırdı.

Önceki rekor da Fransa karşısında kırılmıştı

Rekorun önceki sahibi, İsviçre Milli Takımı ile 2004 Avrupa Şampiyonası'nda yine Fransa karşısında gol atma başarısı gösteren Johan Vonlanthen'e (18 yıl 141 gün) aitti.

Rekora doymuyor

Lamine Yamal, EURO 2024'teki başarısıyla turnuva tarihinde forma giyen ve asist yapan en genç futbolcu olmayı da başararak adını tarihe yazdırmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler