Lamar Jackson rekor kırdı, Ravens Jets'i ikiye katladı

13.12.2019 - 07:37 | Son Güncellenme: 13.12.2019 - 07:37

NFL'in 15. hafta maçında Baltimore Ravens, sahasında New York Jets'i konuk etti. 

 
Maçın ilk hücum serisini oynayan New York Jets, sadece 5 yardlık bir ilerleme kaydedebildi ve hücum hakkını tazeleyemedi. Yeşil Beyazlılar, son hakkında topu degajla Baltimore Ravens'a teslim etti. Ravens ise, ilk hücum serisine kendi yarı sahasının 16 yard çizgisinde başlamasına karşın, 4 oyunda 3 kez hakkını yeniledi ve rakip yarı sahasının 25 yard çizgisine kadar geldi. Seri, deneyimli running back Mark Ingram'ın 6 yardlık koşu touchdownıyla sonuçlandı. Sonrasında Justin Tucker ekstra golde isabeti buldu ve Ravens 7-0 öne geçti. (7.49) Maryland ekibi, Sam Ficken'ın 49 yard uzaktan kaçırdığı alan golün ile arayı kapatamayan Jets'e karşı yanıt jet hızında olmasa da kısa sürede yanıt verdi ve farkı çift hanelere çıkaran touchdownı yaptı. Çaylak wide receiver Miles Boykin, Lamar Jackson'ın 5 yardlık pasını gol bölgesinde tuttu. (2.50) Ancak Justin Tucker, ekstra golü kaçırdı ve Baltimore Ravens ilk çeyreği 13-0 önde tamamladı. 
 
New York Jets, ikinci 15 dakikaya önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdürerek başladı ve maçtaki ilk sayılarını buldu. Wide receiverlardan Jamison Crowder, Sam Darnold'ın 4 yard uzaktan attığı pası, kendisine yapılan yakın savunmaya rağmen gol bölgesinde yakaladı. Touchdownın ardınan Sam Ficken'ın ekstra golü isabetli oldu ve Jets farkı 6 sayıya indirdi. (13.27) Baltimore Ravens'ın cevabı gecikmedi. Alınan cezalar sonrasında gol bölgesi çizgisinin yanına gelen Ravens'ta bir başka tight end Mark Andrews, pas oyununda Lamar Jackson'ın attığı topu yakaladı ve touchdownı yaptı. Akabinde ekstra 2 sayı oynayan Ravens, Jets'in sahada fazla oyuncu cezası almasıyla 2 yarddan değil, mesafe yarısından; 1 yarddan denemesini yaptı ve Mark Ingram gol bölgesine koşarak girdi. Böylece Maryland ekibi, farkı 14 sayıya yükseltti. (9.43) Baltimore Ravens, devre arasında soyunma odasına 21-7'lik üstünlükle gitti. 
 
İlk dakikaları sessiz geçen üçüncü çeyreğe hareketi getiren Baltimore Ravens savunması oldu. Linebackerlardan Tyus Bowser tarafından sacklenen Sam Darnold, topun kontrolünü de kaybetti ve yere düşen topu savunma hattından Jihad Ward yakaladı. (5.20) Fumble recover sonrası rakip yarı sahasının 24 yard çizgisinden hücuma başlatan Ravens, ilk oyunda istediğini yapamasa da, ikinci oyunda çaylak wide receiver Marquise Brown, Lamar Jackson'ın pasını gol bölgesinde boş bir alanda tuttu. Touchdownın ardından Justin Tucker'ın ekstra golü sayıya çevirmesiyle fark 21 sayıya çıktı. (5.09) Hücumdaki etkili oyununu sürdüren Maryland ekibinin yıldızı Lamar Jackson, çeyreğin bitimine 58 saniye kala bir touchdown pası daha attı. Jackson'nın 33 yardlık pasını gol bölgesinde yakalayan wide receiver Seth Roberts oldu. Akabinde bir isabetli ekstra gol daha geldi. Ravens, bu çeyrekte bulduğu sayılarla son 15 dakikaya 35-7 önde girdi. 
 
New York Jets, önceki çeyrekten kalan hücum serisinden sayı çıkaramasa da, Baltimore Ravens'ı durdurmayı başardı ve son hakta degaj bloklandı. Jets linebackerlarından Tarell Basham, Sam Koch'un degajını blokladı ve bir diğer linebacker B.J. Bello, topu Ravens yarı sahasının 14 yard çizgisinde yakalayıp touchdowna koştu. Lakin Sam Ficken, touchdown sonrasında ekstra golü kaçırdı ve fark 22 sayıya kadar düştü. (12.07) Ancak Ravens, Lamar Jackson'ın 10 yardlık play action pas oyununda Mark Ingram'ı bulmasıyla bir touchdown pası daha kaydetti. Pası Jets yarı sahasının 8 yard çizgisinde yakalayan Ingram, savunmanın müdahaleleri sonrasında gol bölgesine düştü. Justin Tucker, bu touchdownın ardından attığı ekstra gol ile Maryland ekibinin farkı 29 sayıya çıkarmasını sağladı. (9.58) Hızlanan oyunda New York Jets de kısa süre içinde touchdown çıkarmaya başladı. 18 yardlık pas oyununda Sam Darnold'ın tercihi yine Jamison Crowder oldu. Touchdownın ardından ekstra 2 sayı oynayan Jets, topu çıkarma süresini geciktirdiği için 5 yard ceza aldı ve gol bölgesine 7 yard uzaktan denemesini yaptı. Sam Darnold'ın pasını Robby Anderson yakaladı ve fark 21 sayıya indi. (7.35) Kalan sürede sayı çıkmadı ve mücadele Baltimore Ravens'ın 42-21'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Daha önce Play-off'a adını yazdıran Ravens, bu galibiyetle birlikte Amerikan Futbol Konferansı'nı üst üste 2 sezon lider bitirmeyi de garantiledi.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
 BALTIMORE RAVENS 
 
Lamar Jackson (QB): 23'te 15 pas isabeti, 212 yard pas mesafesi, 5 touchdown pası, 8 koşu oyununda 86 yard mesafe (Jackson, bu maçla birlikte toplam 1103 yarda ulaşarak, bir sezonda en çok koşu mesafesi kaydeden oyun kurucusu oldu)
 
Mark Ingram (RB): 13 koşu oyununda 76 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 2'de 1 pas isabetinde 10 yardlık pas yakalama touchdownı
 
Marquise Brown (WR): 4'te 4 pas yakalamada 45 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Mark Andrews (TE): 7'de 4 pas yakalamada 52 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı 
 
Tyus Bowser (LB): 1'i solo, toplam 2 tackle, 1 sack, 1 top düşürme
 
Chuck Clark (S): 1 solo tackle, 1 interception
 
 NEW YORK JETS 
 
Sam Darnold (QB): 32'de 18 pas isabeti, 218 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 1 interception pas,  1 koşu oyununda 11 yard mesafe 
 
Jamison Crowder (WR): 11'de 6 pas yakalamada 92 yard mesafe ve 2 pas yakalama touchdownı
 
Tarell Basham (LB): 4 solo tackle, 1 sack, 1 degaj bloklama
 
B.J. Bello (LB): Degaj bloklama recover dönüşünde touchdown

Senin için hazırladığımız haberler