LaLiga 5 Yıl Boyunca Saran Media Group'ta

21.07.2022 - 11:08 | Son Güncellenme: 21.07.2022 - 11:45

Saran Media Group, LaLiga’nın yayın haklarını 2022 – 23 sezonundan itibaren 5 yıl süreyle satın aldı. Maçları S Sport ve S Sport Plus canlı yayınlanacak.

LaLiga 5 Yıl Boyunca Saran Media Group'ta

AJANSSPOR-HABER

Efsane futbol ligi LaLiga 2022-23 sezonunda S Sport ve S Sport Plus'ta izleyiciyle buluşuyor...


İstanbul, 21 Temmuz 2022 – Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarının yayın haklarını elinde bulunduran Saran Media Group; futbolda dünyanın en çok takip edilen liglerinden LaLiga’nın yayın haklarını 2022 – 23 sezonundan itibaren 5 yıl süreyle satın aldı. “No Es Futbol. Es LaLiga”, “Futbol Değil, LaLiga” mottosuyla fırtınalar estiren ve dünyanın en iyilerinin top koşturduğu LaLiga; yeni sezonda S Sport ve S Sport Plus’ta futbolseverlerle buluşuyor.

Maçlar S Sport ve S Sport Plus’ta yayınlanacak

Saran Media Group, 2022-23 yılı itibarıyla 5 yıl boyunca İspanyol futbol ligi LaLiga’nın yayın hakları sahibi oldu. Özellikle ligde mücadele eden takımların Avrupa kupalarındaki başarısı ile tanınan ve Türk futbolseverlerin yakından takip ettiği LaLiga karşılaşmaları, stüdyo programları ve kaliteli spor yorumculuğuyla yeni sezonda S Sport ve S Sport Plus’ta yayınlanacak.


Teknik kapasitesi, güçlü altyapısı ve en iyilerin performanslarıyla yüksek tempolu bir lig olan LaLiga bu sene de milyonları, Camp Nou, Santiago Bernabeu ve Wanda Metropolitano gibi Avrupa futbolunun en büyük ve en tanınmış statlarına çekecek ve ekran başına kilitleyecek.

Sadettin Saran: "Yelpazemize LaLiga’yı da eklemiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz"

Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türk futbolseverleri LaLiga ile buluşturacak olmaktan heyecan duyduklarını belirten Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, “Saran Media Group olarak EuroLeague’den, Formula 1’e, Serie A’dan NBA’e kadar uzanan geniş spor yelpazemize LaLiga’yı da eklemiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. LaLiga ile yaptığımız bu anlaşma LaLiga’nın Türkiye’de daha fazla izleyiciye ulaşması açısından da heyecan verici. Dünyanın en çok takip edilen futbol liglerinden biri olan LaLiga artık S Sport kanallarımız ve S Sport Plus uygulamamız ile 20 milyon kişiye erişecek. Türk sporseverleri daha fazla premium spor içeriğiyle buluşturmak için çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız, tüm sporseverlere, bulundukları her yerde ulaşmak ve onlara her zaman en kaliteli spor içeriklerini sunmak” dedi.

Soler: "İlgiyi artırmak için önemli bir adım olacağından eminiz"

LaLiga AudioVisual Direktörü Melcior Soler şunları söyledi: “İspanyol futbolunu her yerde, özellikle de LaLiga'nın izlenmesinin çok yüksek olduğu Türkiye gibi bir bölgede, daha çok taraftara ulaştırmak için en iyi iş ortakları ile çalışmaya her zaman özen gösteriyoruz. Saran Media Group ile ortaklığımızın, LaLiga'yı benzeri görülmemiş bir erişim ile Türk futbolseverlere ulaştıracak olmasının LaLiga’daki rekabete olan ilgiyi artırmak için önemli bir adım olacağından eminiz."

Tebas: "Saran Media Group gibi bu alanda başarısı kanıtlanmış bir kurum"

LaLiga Başkanı Javier Tebas ise, "LaLiga için sağlam bir yayın hakları yönetimi ve yayın stratejisi her zaman önceliklidir. Bu nedenle Saran Media Group gibi bu alanda başarısı kanıtlanmış bir kurum ile işbirliği yapmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

LaLiga daha fazla futbolseverle buluşacak

Her maçında heyecanın doruklara çıktığı, futbol şöleninin yaşandığı LaLiga bu sezon S Sport ve S Sport Plus’ta izleyiciyle buluşacak. Türkiye’de S Sport üzerinden 20 milyon kişiye ulaşacak olan LaLiga, S Sport Plus uygulamasıyla da milyonlarca futbolsevere ulaşacak.

S Sport Plus üyeleri, diledikleri zaman diledikleri yerde karşılaşmaları S Sport Plus uygulamaları ile akıllı televizyonlarında, cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarında izleyebilecek, aynı anda olan maçları yine S Sport Plus’un çoklu ekran özelliği ile aynı anda takip edebilecekler. 

Futbolseverler S Sport ile LaLiga’yı D-Smart 78. Kanal, TV Plus 77. Kanal, Tivibu 73. Kanal ve Kablo TV 240. Kanal’dan izleyebilecek. 

LaLiga Hakkında  

LaLiga spor ve eğlence sektöründe lider olan global, inovatif ve sosyal sorumluluğa sahip bir kurumdur. İspanya’daki profesyonel futbol liglerini organize etmekle yükümlü olan LaLiga, 20 LaLiga Santander ve 22 LaLiga Smartbank kulübünden oluşuyor ve özel spor vakfı olarak tanımlanıyor. LaLiga sosyal medyada 17 farklı platformda ve 21 farklı dilde 155 milyon takipçiyle en çok takip edilen futbol turnuvası. Merkezi Madrid, İspanya’da olan LaLiga 11 ofis ve 44 delege vasıtasıyla 41 ayrı ülkede temsil ediliyor. Kurum sosyal çalışmalarını vakıf aracılıyla sürdürüyor ve zihinsel dezavantajlı bireylere yönelik futbol ligi kuran ilk profesyonel futbol ligi: LaLiga Santander Genuine.

Saran Media Group Hakkında

1995 yılında, Saran Group çatısı altında kurulan Saran Media Group, dünyanın önde gelen medya şirketlerinden birisidir. Saran Media Group, Türkiye, Doğu Avrupa, BDT bölgesi ve dünyanın birçok ülkesinde spor ve eğlence temalı premium içeriklerin hakları alanında uzman bir kuruluştur. LaLiga, EuroLeague, NBA, Serie A, F1, UFC, Wimbledon gibi dünyanın önde gelen spor organizasyonlarının yanı sıra, en büyük Hollywood stüdyolarının eğlence içerikleri hakları da Saran Media Group'a aittir. Saran Media Group markalarından HD Protek bölgenin en büyük stüdyo ve açık hava yayın prodüksiyon şirketidir. Saran Media Group'a ait SDS ise Türkiye’nin lider dublaj stüdyosu, iç ve dış pazarlara yönelik projeler hayata geçiren yapım şirketi Saran Studios da Saran Media Group’a ait bir kuruluştur.

Senin için hazırladığımız haberler