MHK Başkanı Lale Orta Hakem Kampında Eşine De Görev Verdi

27.02.2023 - 19:39 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 19:48

MHK'nın yeni başkanı Lale Orta, deprem nedeniyle liglere verilen arada hakemleri 10 günlük eğitim kampına aldı. Eğitmenlerden biri de eşiydi. İşte detaylar.

MHK Başkanı Lale Orta Hakem Kampında Eşine De Görev Verdi

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Mehmet Büyükekşi’nin Haziran 2022’de TFF Başkanı olarak göreve gelmesinin ardından Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığını yürüten Sabri Çelik, geçen Ocak ayında istifa etti. Çelik’in yerine beIN Sports’ta hakem yorumculuğu yapan Türkiye'nin ilk kadın hakemi Lale Orta, atandı. Süper Lig'de maç yöneten ilk kadın hakem de dahil birçok unvanı olan Orta böylece, Cumhuriyeti'in 100. yılında olmanın yanı sıra MHK'nın ilk kadın başkanı payesini de alarak tarihe bir kez daha geçti.

Deprem arasında eğitim kararı aldı

Ülkemizi büyük bir yasa boğan ve toplam 11 ilimizi etkileyen 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremi nedeniyle liglere 1 ay ara verildi. Orta'nın göreve gelişibden 8 gün sonra meydana gelen deprem sonrası verilen arada Lale Orta da hakemlere çeşitli eğitimler verdirdi. Bu eğitimlerde yer alan bir kişi dikkat çekti. Çünkü söz konusu kişi Lale Orta'nın eşiydi!

Deprem zamanı kamp hakemleri mutlu etmedi 

Orta başkanlığındaki MHK, 17 Şubat'ta hakemleri 10 günlük bir kampa aldı. Bu karar, ailelerini deprem ortamında yalnız bırakmak istemeyen hakemlerin büyük çoğunluğu tarafından hoşnutsuzlukla karşılandı. Ancak hakemler, gönülsüz de olsalar, kampa katılmak zorunda kaldılar.

İlgini Çekebilir
Seyircisiz oynanma durumu yok! Kulüp başkanları doğruladı
Habere Git

Lale Orta'nın eşi de eğitmenlik yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva’daki tesislerinde gerçekleştirilen kampta hakemlere dağıtılan eğitim programında yer alan eğitimci listesindeki bir isim dikkat çekti. Öğretim görevlisi Ahmet Zeki Orta'yı bu kişi. Yani MHK Başkanı Lale Orta’nın Okan Üniversitesi’nde birlikte görev yaptığı eşi. 

Orta'nın eşine görev vermesi etik mi?

Üniversitesinin Spor Yönetimi bölümünde öğretim üyeliği yapan Ahmet Zeki Orta, hakemlere, drama yoluyla iletişim, empati, farkındalık ve görsel hafıza atölyesi konusunda eğitim verdi. Lale Orta’nın, vasfı ne olursa olsun kendi eşine görev vermesi etik tartışması yaratacak bir karar.

Haziran'da TFF seçimi yapılacak

TFF, önümüzdeki Haziran ayında olağan genel kurul yapacak. Kurulda TFF Başkan ve yönetimi için seçim yapılacak. Yeni yönetim ya Lale Orta yönetimindeki MHK ile yola devam edecek veya yeniden bir kurul seçecek. Ligin kalan bölümünde hakemlerin performansı Orta yönetimindeki MHK'nın kaderi üzerinde temel belirleyici unsur olacak.

Senin için hazırladığımız haberler