La Liga, tarihin en uzun isimli takımına sponsor oldu

13.09.2023 - 15:53 | Son Güncellenme: 13.09.2023 - 16:02

Arda Güler'in de bu sene top koşturacağı LaLiga, futbol tarihinin en uzun isimli kulübüne göğüs sponsoru oldu. Anlaşmanın 1 senelik olduğu duyuruldu.

La Liga, tarihin en uzun isimli takımına sponsor oldu

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İspanya'da La Liga yönetimi, ilginç bir pazarlama kararına imza attı. Yönetim, dünya futbol tarihinin en uzun ismine sahip olan kulübüne forma sponsoru oldu.

Tarihin ne uzun isimli kulübüne sponsor oldu

La Liga, Galler 5. Lig’inin futbol takımı olan Clwb Pêl Droed Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch Futbol Kulübü’ne göğüs sponsoru olduğunu duyurdu. Kulübün saha başarısının aksine futbol tarihinin en uzun isimli kulübü olması haberi duyanlarda tebessüm yarattı.

Kısa ismi nedir?

Britanya Adası’nın incisi olan Galler’i temsil eden kulübün kısaltılmış adı Llanelli AFC olup, 1899 senesinde Galler’in Llanfair PG kentinde kurulmuştur. 

İlgini Çekebilir
Sırbistan'ı seçen genç oyuncuya Beşiktaş'tan veto! Kararından döndü
Habere Git

124 senelik bir kulüp

Llanelli AFC, 1899 senesinde kurulmasından ötürü Galler’in eski futbol camialarından birisidir. Kulüp, önümüzdeki sene kuruluşunun 125. yılını kutlayacak. 

Köyün ismi dikkat çeksin diye konulmuş

Galler’in Anglesey kentindeki Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch köyünün, 19. yy sonlarında dikkat çekme amaçlı bu ismi aldığı iddia ediliyor.

Cumartesi LaLiga formalarıyla sahada

Llanelli AFC futbolcuları, yeni formaları ile ilk kez Cumartesi günü sahaya çıkacak. Yerel rakipleri Holyhead Town FC ile karşılaşacakları maçta LaLiga’nın göğüs sponsoru olduğu forma ile sahada olacak.

Senin için hazırladığımız haberler