Kylian Mbappe tüm gelirini bağışlıyor!

16.07.2018 - 23:00 | Son Güncellenme: 17.07.2018 - 02:00

Kylian Mbappe tüm gelirini bağışlıyor!

Fransa'nın 20 yıl aranın ardından Dünya Kupası'nı kazanmasında büyük rol oynayan Kylian Mbappe insanları büyülemeye devam ediyor. Genç yıldız turnuvadan elde ettiği tüm geliri engelli ve hasta çocuklara spor yapma imkanı sunan bir yardım kuruluşuna bağışlama kararı aldı. 

L'Equipe'in haberine göre, 2018 Dünya Kupası’nın en iyi genç oyuncusu seçilen Mbappe, Dünya Kupası primlerini insani bir amaca hizmet etmek kullanmaya karar verdi.

Harika bir insan

Mbappe'nin turnuvadan kazandığı parayı bağışlayacağı Premiers de Cordee adlı yardım örgütünün Genel Müdürü Sebastien Ruffin, Le Parisien gazetesine verdiği demeçte; "Mbappe harika bir insan. Ne zaman vakti olsa seve seve yardımımıza koşuyor. Çocuklarla çok iyi iletişimi var. Her zamanlar onları cesaretlendiriyor. Bazen çocuklarla oynamaktan daha çok zevk aldığını hissediyorum." dedi.

Fransa'nın finale giden 7 karşılaşmasında da yer alan Mbappe, bonuslarla birlikte maç başına yaklaşık 17 bin Sterlin kazandı. Sports Illustrated, Dünya Kupası şampiyonluk priminin 265 bin Sterlin olduğunu iddia etti. 

19 yaşındaki yıldız, yardım kuruluşunu Haziran 2017'den bu yana destekliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler