Kylian Mbappe kararını verdi! Yeni sezonda adresi belli oldu!

03.02.2024 - 21:05 | Son Güncellenme: 03.02.2024 - 21:10

Fransa Ligue 1 devi Paris Saint Germain'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe, sezon sonunda sözleşmesinin bitmesiyle geleceği hakkında kararını verdi. Detaylar.

Kylian Mbappe kararını verdi! Yeni sezonda adresi belli oldu!

AJANSSPOR HABER

Fransa futbolunun yıldız isimlerinden Kylian Mbappe, sezon sonunda Paris Saint Germain ile sözleşmesi bittikten sonra geleceği hakkında kararını verdi. Fransız basını Le Parisien'in haberine göre Mbappe, sezon sonunda Fransız devinden ayrılacak. Habere göre resmi bir anlaşma olmasada Paris Saint Germain'in içinde 25 yaşındaki süperstarın takımdan bedelsiz şekilde ayrılacağı kabul edilmiş durumda.

Rüya gerçek oluyor

Le Parisien'in haberinde yer alan detaylara göre Kylian Mbappe, sezon sonunda Fransız devi Paris Saint Germain'den ayrılarak bedelsiz şekilde İspanya devi Real Madrid'e imza atacak. Real Madrid yönetimi, Fransız yıldız forvetin transfer bedeli olmadan takıma katılacağına yönelik iyimser düşünceleri mevcut. Real Madrid Başkanı Florentino Perez olmak üzere birçok yönetim kurulu üyesi, Kylian Mbappe ile irtibat halinde.

180 milyon euro'ya geldi bedelsiz gidebilir

2017-2018 sezonunda Paris Saint Germain'e kiralık olarak gelen Kylian Mbappe, kulübünün bir sonraki sezon 180 milyon euro'luk bir transfer bedeli ile kadrosuna katmasıyla Paris temsilcisinin vazgeçilmezleri arasına girdi. Bonservisine 180 milyon euro ödenen Kylian Mbappe, sezon sonunda bedelsiz olarak dilediği bir takıma transfer olabilir.

288 maça çıktı

Paris Saint Germain ile 288 maça çıkan 25 yaşındaki golcü futbolcu, 241 gol ve 105 asistlik performans sergiledi. 41 kez sarı kart gören Mbappe 3 kez kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı. Fransız futbolcu ayrıca Fransız takımla 23.225 dakika süre aldı.

Bu sezonki istatistiği

Bu sezon başkent ekibiyle 28 kez sahaya çıkan yıldız futbolcu, 29 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Mbappe, 29 golünün yanına 7 asist eklemeyi de bildi. Fransız yıldız, bu sezon Paris Saint Germain ile 2.411 dakika süre aldı. Ayrıca Kylian Mbappe bu sezon 84 dakikada bir skora katkı verdi.

Senin için hazırladığımız haberler