Kupada 5. tur kuraları çekildi! İşte 4 büyüklerin rakipleri...

03.12.2021 - 11:57 | Son Güncellenme: 03.12.2021 - 17:03

Ziraat Türkiye Kupası 5. eleme turu kuraları çekildi. Kura çekiminde Süper Lig'in devleri Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un rakipleri de belli oldu.

Kupada 5. tur kuraları çekildi! İşte 4 büyüklerin rakipleri...

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur kuraları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

 

Beşinci turda geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i ilk 5 sırada bitiren Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor ile 4. tur müsabakalarını geçen 27 takım olmak üzere toplam 32 takım mücadele edecek.

 

İşte 5. tur eşleşmeleri

Fenerbahçe - Afyonspor

Beşiktaş - Altay

Galatasaray - Denizlispor

Trabzonspor - Boluspor

Yeni Malatyaspor - Bandırmaspor

Kasımpaşa - Kocaelispor

Göztepe - Samsunspor

Adana Demirspor - Ankaraspor

Sivasspor - Ankaragücü

Alanyaspor - Mardinspor

Antalyaspor - Giresunspor

Konyaspor - Ümraniyespor

Fatih Karagümrük - Bodrumspor

Kayserispor - Aksaraya Bld.

Hatayspor - Menemenspor

Gaziantep FK - Bursaspor

Maçlar 28, 29 ve 30 Aralık'ta oynanacak

Tek maç eleme usulüne göre, seri başı takımların sahasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur müsabakaları, 28, 29 ve 30 Aralık'ta yapılacak.

"Türkiye Kupası'nın en önemli özelliği sürprizlere açık olması"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Düşmez, “Engelli futboluna çok önem ve değer veriyoruz. İşitme Engelliler Milli Takımımız, Ampute Milli Takımımız ve down sendromlu çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Engellerin insanların kafalarında olduğunu da sizlerle bölüşmek isterim. Kupada 5’inci turdayız. Heyecanlı maçlar devam ediyoruz. Türkiye Kupası’nın en önemli özelliği sürprizlere açık olması. 132 takımla başlanan turnuvada 32 takım kaldı. 100 maçı geride bıraktık. Final dahil 33 maçımız var. Milli takım hocalarımızın da bu turnuvayı dikkatli takip ettiklerini belirtmek isterim." 

"60 yılı aştığımız turnuvada 15 şampiyon var. Bu takımların 12’si şu anda turnuvada yer alıyor. Sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Dün oynanan maçları izledim. Fair-play herkesin konuştuğu, anlatmak istediği ama zaman zaman unuttuğumuz bir durum. Dün oynanan İttifak Holding Konyaspor - Vanspor maçındaki centilmenlik ve GZT Giresunspor - Ankara Demirspor maçındaki fair-play, her şeyin önünde insanlığın geldiğini hatırlattıkları için emeği geçenlere, teşekkür ediyorum. Bu tablolar bizi ilerletebilir” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler