Fenerbahçe - Halkbank: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

18.04.2023 - 18:25 | Son Güncellenme: 18.04.2023 - 19:44

Son dakika | Voleybol Erkekler Kupa Voley finalinde Halkbank, Fenerbahçe karşısında 3-0 kazandı ve şampiyon oldu. İşte maç sonucu, setler ve yazılı özet...

Fenerbahçe - Halkbank: 0-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley, nefes kesen finale sahne oldu. Finalde Fenerbahçe HDI Sigorta ile Halkbank karşı karşıya geldi. Bursa'da oynanan finali Halkbank, 3-0 kazanmayı başardı.

Şampiyon Halkbank!

Turnuvanın çeyrek finalinde TÜRŞAD'ı 3-1, yarı finalde Arkasspor'u 3-0 geçen Halkbank, finalde ise Fenerbahçe'yi 3-0 yendi. Halkbank böylece, 2022/23 sezonu AXA Sigorta Kupa Voley şampiyonu oldu.

Kupa Voley'de 8. zafer!

İki takım daha önce 2 kez finalde karşı karşıya gelmişti. Kupayı bir kez Halkbank müzesine götürürken, bir defa da Fenerbahçe mutlu sona ulaştı. Halkbank, Fenerbahçe ile üçüncü finalinde kazanan taraf oldu. Halkbank bu kupayı toplamda 8. kez kazanmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Fener'den İlbank'a set yok!
Habere Git

Setler

TAKIMLAR 1. SET 2. SET 3. SET MAÇ SONUCU
Halkbank 25 25 25 3
Fenerbahçe 21 18 12 0

Döne: "İki yıldır finalde kaybediyordum"

Halkbank'tan Volkan Döne, "Öncelikle buraya gelen tüm taraftarımıza teşekkür ederim. Anlkatılamayacak bir duygu. İki yıldır finalde kaybediyordum. Bu şanssızlığı kırdım. Çok mutluyum. Takım arkadaşlarım ve teknik ekibe teşekkür ediyorum. Ailem benim şansım. Onların sayesinde kupayı aldım. Bir önceki finalde burada yoktular" dedi.

Atik: "İnanılmaz bir sezona imza atıyoruz"

Halkbank Başantrenörü Taner Atik, "Fenerbahçe blok defansta çok etkili bir takım. Atakta onların özellikle blok ve defanstaki etkinliği işimizi zorlaştırdı. Ama çok inanıyorduk. Çok sistemli çalışıyorduk. İnanılmaz bir sezona imza atıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
VakıfBank, Kuzeyboru'yu rahat geçti!
Habere Git

"Hedeflerimizi birer birer yakalıyoruz"

Atik, "Ligde sadece bir maç kaybettik. Ligi birinci bitirdik. Şampiyonlar Ligi'ni 3. bitiren bir takım var. Bugün kupayı da aldık. Hedeflerimizi birer birer yakalıyoruz. Ankara'dan buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"12 yaşında bu kulübün kapısından içeri girdim"

Taner Atik, "12 yaşında bu kulübün kapısından içeri girdim. Kulübün kapandığı dönemlerde farklı yerlere gittim. Antrenör olarak geldim. Sayısız başarılar elde ettik. Başantrenör olarak Balkan Kupası'nda 2 şampiyonluğum vardı. Bu yetmiyordu. Avrupa ve Türkiye Kupası eklemek gerekiyordu. Çok şükür bugün kupada şampiyonluğu elde etik. Çalışmak, sevmek, inanmak lazım. Bu kulübün bünyesinde yetişmiş biri olarak bu kulübe kupa kazandırdığım için çok gururluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Üstündağ: "Bu atmosferi yaşatan 4 takıma da teşekkür ediyorum"

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise "Bu atmosferi yaşatan 4 takıma da teşekkür ediyorum. Halkbank iki maçta da üstün bir performans gösterdi. Bugün geldiğimiz noktada kupanın Halkbank oldu. Voleybola yakışan güzel atmosferde geçen iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Artık ne kadar üst düzey bir voleybol oynandığını görüyoruz. Halkbank Avrupa Kupası'nda da yarı finalde. Lige bakacağız. Lig devam edecek. Ardından kısa süre sonra milli takım müsabakaları başlayacak. Takvim çok sıkışık. Dünyada ve Avrupa'da çok önemli bir lige sahibiz. Voleybolun bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yaz sezonunda da voleybol ülkesi, voleybolu doya doya seyredecek" diye konuştu.

Üstündağ sözlerine şunları ekledi: "Voleybolda hep tarih yaşıyoruz. Erkek voleybolunda da ilk kez olimpiyat elemesinde oynayacağız. Avrupa şampiyonu olmalıyız, final oynamalıyız, Milletler Ligi'ne sıçramalıyız. Finaller Bulgaristan'da, katılacağız. Eylül ayında olimpiyat elemesi oynayacağız. Grupta şansımız var. Belki de 2024 Olimpiyatları'na kadınlarımızın yüzde 100 katılması, hem kadınlar hem erkeklerde olimpiyata gitmek Türk voleybolunun geleceği en üst noktalardır. Jenerasyonun yaş ortalamasının dünyada ilk 3 içinde yer alan takıma sahibiz. 2024'te aynı erkeklerle kadınlar eşit seviyede başarı elde edecek"

"Değişime ihtiyaç vardı"

Milli takımlardaki başantrenör değişimleri hakkında da konuşan TVF Başkanı, "Milli takımlarda uzun süre görev yapan koçlara teşekkür ederim. Değişime ihtiyaç vardı. Bu değişimi kadınlar ve erkeklerde yaptık. Dünyada önemli başarılar elde etmiş antrenörlerle çalışma kararı aldık" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler