Selim Soydan'dan A Milli Takım İçin İtiraf! Kuntz yerine Fatih Terim...

26.06.2023 - 12:17 | Son Güncellenme: 26.06.2023 - 12:37

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yönetim kurulu üyesi Selim Soydan, A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un durumuyla ilgili açıklamada bulundu. İşte tüm detaylar

Selim Soydan'dan A Milli Takım İçin İtiraf! Kuntz yerine Fatih Terim...

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yönetim kurulu üyesi Selim Soydan, A Milli Takım için yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu'nun teknik direktör Stefan Kuntz'u istemediğini dile getiren Soydan, TFF'nin Alman çalıştırıcı yerine ise Fatih Terim'i düşündüğünü ifade etti.

Stefan Kuntz'un geleceği gündem olmuştu

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda oynadığı son iki maçta Letonya ve Galler'i mağlup ederek 6 puanı hanesine yazdırmıştı. Grupta maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Ay-Yıldızlılar'da teknik direktör Stefan Kuntz'un geleceği ise tartışma konusu olmuştu.

Kuntz'un kaderi 2 maça bağlıydı

Mehmet Büyükekşi, Galler maçının ardından Kuntz için "Kuntz ile alakalı 2 maçtan sonra karar vereceğiz demiştim. Bu iki maçı güzel atlattık. Seçimden sonra yeni yönetim kurulumuzla karar vereceğiz. Kuntz'a ve teknik ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Selim Soydan'dan Hakan Çalhanoğlu ve Kuntz sözleri

Tüm bu yaşananların ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun eski yönetim kurulu üyesi Selim Soydan, Sabah Gazetesi'ne yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu.

Soydan; A Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu'nun Stefan Kuntz'u istemediğini ve TFF'nin de Alman çalıştırıcı yerine Fatih Terim'i göreve getirmeyi istediğini dile getirdi.

Selim Soydan: "Dua etsin ki, bu kadar karakterli bir kadromuz var"

Alman hocanın performansı ile ilgili düşünceniz nedir?” sorusuna yanıt veren Soydan, Hakan Çalhanoğlu’nun TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile iki kez konuştuğunu açıkladı:

“Kitabın ortasından konuşacağım. Hakan Çalhanoğlu, iki kere konuştu Büyükekşi ile Kuntz'un gönderilmesi için. Kuntz'un son şansıydı Letonya ve Galler maçları. Yarım puan bile kaybetsek onu gönderip Fatih Terim'i getireceklerdi. Kuntz'u gram sevmeyen topçular, 6 puan kazanarak Kuntz'un takımın başında kalmasını sağladılar. Dua etsin ki, bu kadar karakterli bir kadromuz var. Aynı karakterli duruşu Kuntz'dan da bekliyoruz. Faroe'ye yenildiğimiz gün istifa etmesi lazımdı, şu anda bedavadan yer işgal ediyor.”

"Kuntz, Hamit'i dinlemiyor"

Selim Soydan, Kuntz’un yerine Abdullah Avcı’nın getirileceği iddiasıyla ilgili de, Kuntz’un artık Hamit Altıntop’u dinlemediğini öne sürdü:

Gazetecinin "Hamit Altıntop'un operasyonuyla Stefan Kuntz'un gönderilip Abdullah Avcı'nın göreve getirileceğini ifade etmiştiniz. Bu operasyondan son anda vazgeçildi. Önümüzdeki günlerde bu değişikliği bekliyor musunuz?" sorusuna Soydan şu cevabı verdi:

"Hamit kardeşim bunu bile becerememiş demek ki. Şenol Güneş gibi uluslararası bir tecrübeyi ayak oyunlarıyla gönderip, lafını dinletebileceği dünya üzerindeki tek adam olan Kuntz'u getirdi. Ama artık Kuntz bile onu dinlemiyor. Değişiklik bekliyorum tabii ki, Milli Takım'ın başına Türk teknik adam geçmesini istiyorum."

Selim Soydan'dan Ali Koç sözleri

Öte yandan Fenerbahçe ve TFF'nin eski yöneticilerinden Selim Soydan, geçtiğimiz sezonu sarı-lacivertliler açısından yorumladı.

Ali Koç'a destek veren Soydan, Jesus'un karaktersizliğinin sezona mâl olduğunu vurguladı.

"Jesus'un karaktersizliğini hak etmedi"

Soydan, "Tek sorumlu olarak Jorge Jesus'u görüyorum. Hatta kırılma anı da Sevilla maçında yaşanan tribün olayları ve sonrasında verdiği "Mayısta gidiyorum" şeklindeki çirkin beyanat. Takımın içine dinamiti koydu, Giresunspor ve İstanbulspor maçlarındaki kayıplarla iş şu raddeye geldi. Adam bile bile önce takımla, sonra taraftarla, en son da yönetimle arasındaki bütün bağları tek tek kopardı. Ayrıca kendi transfer ettiği bitik adamları oynatmak uğruna Arda'yı harcamasını da hiç affetmiyorum. Ali Koç'un bu tabloda suçu yok, iyi bir hoca getirdi ama bu karaktersizliği hak etmedi." dedi.

"Arda Güler, en az bir şampiyonluk kadar değerli"

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'i de değerlendiren Soydan, "Arda'yı sokakta görsen çocuk ama çubuklu formayı giyince bir futbol devi haline geliyor. Bakın her konuda eleştirdik, burada hakkını verelim. Fenerbahçe'nin Arda gibi bir dünya yıldızı varsa sebebi Ali Koç'tur. Keşfetti, yatırım yaptı, ilgilendi. Arda en az bir şampiyonluk kadar değerli." dedi.

"200 milyon euroyu yakmış adam"

Brezilya'nın Internacional takımına transfer olan Süper Lig gol kralı Enner Valencia hakkında da konuşan Soydan, "Fenerbahçe, yeni sezon için Valencia'yı birinci golcü olarak düşünmedi. Daha star isimlere gideceğini söyledi. Valencia da yedek olmak istemedi, zirvede bırakmayı tercih etti. Ali Koç doğrusunu yapıyor, 200 milyon euroyu yakmış adam; şu anda 3'ün 5'in hesabını yapmaz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler