Stefan Kuntz ile yollar neden ayrıldı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

26.09.2023 - 18:40 | Son Güncellenme: 26.09.2023 - 18:53

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, eski A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yolların ayrılma gerekçesini açıkladı. Büyükekşi, Hamit Altıntop ve Hakan Çalhanoğlu ile ilgili iddialara da yanıt verdi.

Stefan Kuntz ile yollar neden ayrıldı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tivibu Spor canlı yayınında eski A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yol ayrılığı kararının gerekçesini açıkladı. Japonya maçı sonrası soyunma odasındaki havayı anlatan Büyükekşi, Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ve kaptan Hakan Çalhanoğlu ile ilgili iddialara da yanıt verdi.

"Kayıptan sadece Kuntz değil hepimiz sorumluyuz demiştim"

Mehmet Büyükekşi, "Ben istikrardan yanayım. Faroe Adaları'ndan sonra birçok medya kuruluşu istifasını istemişti Kuntz'un. Biz de istikrar çok önemli demiştik. Göreve geldikten sonra 1 yıl 3 ay boyunca hocamızla devam ettik. Maçtan sonraki röportajımda da Kuntz gidecek mi diye soruldu. Ben de hayır, bu kayıptan sadece Kuntz değil yönetim olarak biz, teknik ekip, futbolcularımız hep birlikte sorumluyuz demiştim. Arkasından soyunma odasına gittim. Soyunma odasında da birlik beraberlik içinde olursak yenemeyeceğimiz takım yok, önümüzde 3 maç kaldı. Kaybedilmiş bir şey yok dedim" dedi.

"Ben birlik beraberlikten bahsediyorum, o şikayet ediyor"

Sözlerine devam eden Büyükekşi, "Japonya maçından önce TRT'de bir röportajım oldu. Japonya'nın dünyada 21'inci olduğunu, bu maçın dostluk maçı olduğunu, skorun önemli olmadığını söyledim. Yeter ki hocamız oyuncuları görsün, Hırvatistan maçına hazırlık olsun. Ben birlik beraberlikten bahsediyorum, o basın toplantısında şikayet ediyor. Oyuncuların kendini vermediğini, problemi, kendisine kimsenin sahip çıkmadığını söylüyor. Kaldı ki ben devamlı sahip çıktım" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Büyükekşi'den Play-Off'a açık kapı!
Habere Git

"Futbolcularla teknik ekip arasındaki bağlar kopmuş"

Japonya maçı sonrası oluşan havayı anlatan TFF Başkanı, "Bu işi sahada kazanacak olan futbolcular, teknik ekip, dışarıda da biz yönetim olarak. Baktım ki futbolcularla teknik ekip arasındaki bağlar kopmuş. Bundan sonrası risk olacak. Hoca çıkıp futbolcuları suçlayınca bir endişeye düştüm" açıklamasını yaptı.

"Hoca çok sinirliydi, hiçbir şey konuşmadık..."

Büyükekşi, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Soyunma odasına gittim. Soyunma odasında hoca son derece sinirli. Ben hala gidip bu maçın neticesinin hiçbir önemi yok, önümüze bakalım diyecekken, hocayı çok sinirli şekilde gördüm. Hiçbir şey konuşmadık, geçmiş olsun dedim ve çıktım. Sonrasında bir açıklamam oldu. Hoca kendi ayağına ateş etti dedim"

"Gruplara kalmak bizim hedefimiz olmaması lazım"

Kuntz ayrılığının ardından Vincenzo Montella ile anlaşan TFF Başkanı, "Avrupa Şampiyonası'na çok önem veriyoruz. Yeni hocamıza da şunu söylüyorum, gruplara kalmak bizim hedefimiz olmaması lazım. 2032 yılında Türkiye'nin Avrupa Şampiyonu olma hedefi koyması lazım. Oraya kadar her 4 yılda bir katılıp çeyrek final, final hedefleri koyması lazım" dedi.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi'den gündem sarsacak açıklamalar: "Başkan olma hedefim yok!"
Habere Git

"Çalhanoğlu kaptan olduğu için soruldu"

Yıldız futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun yeni hocanın seçim sürecinde kendisine danışıldığını açıklaması üzerine Büyükekşi, "Hakan Çalhanoğlu takımımızın kaptanı. O kaptan olduğu için soruldu. Herhangi futbolculara bir şey sorulmadı" ifadelerini kullandı.

"Hamit Altıntop tek başına karar almıyor"

Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop'a yapılan eleştirilere değinen Mehmet Büyükekşi, "Hamit Altıntop şöyle yaptı, böyle yaptı deniyor. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Bir kararı Hamit Altıntop tek başına almıyor. Bizde başkanlık sistemi var. Hep birlikte aldığımız bir karar var. Ama aldığımız kararın önemli olan hedefi. Sorumluluk da yönetimin. Tek başına bir kişi karar alamaz" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler