Kunter: "Elimizdeki imkanlarla iyi bir atletik kadro kurduk"

06.10.2017 - 22:18 | Son Güncellenme: 06.10.2017 - 22:18

Galatasaray Odeabank'ın patronu Erman Kunter, takımının durumu ve bu sezonki hedefleriyle ilgili beIN SPORTS'a özel açıklamalar yaptı.

Ajansspor'un Kunter'in açıklamalarından derledikleri şu şekilde:

Kadro çalışmaları nasıl gitti sorusuna Kunter, "Galatasaray'ın bundan önceki dönemlerindeki bütçe ve imkanları, maddi imkanlarınlarıyla bu seneki imakanları karşılaştırmak mümkün değil. Başarıya alışmış, takımdan başarı bekleyen bir basketbolu çok seven bir kitle var burada. 2015 Eurocup şampiyonu Galatasaray. Şampiyonluklar var son dönemde. Değişim sonrası büyük bir bütçe farkı oluyor. Tabii kolay değil takım kurmak. Biz Galatasaray olarak oyunculara talip olduğumuz andan itibaren oyuncularında maddi beklentileri arıyor. Böyle bir imaknımızda yoktu. Elimizdeki imkanlarla iyi bir atletik kadro kurduk. Şu an bizi üzen taraf tam takım olarak çalışamadık. Bunun sıkıntılarını hazırlık döneminde yaşadık. Ailevi sorunlar, ufak tefek sakatlıklar bizi biraz hırpaladı açıkcası. Hazırlık maçları oynadık. Özellikle Strasbourg maçı beklentilerimin üzerinde oynadığımız bir maçtı. Strasbourg 2015'te bize karşı final oynayan takımdı. İyi görüntü verdik. O çıkışın devamedeceğini düşündük ama olmadı. Sonra Olympiyakos maçında iyi sinyaller verdik ama Scotty Hopson'u zorlayamadık. Takım kimyası şu an olarak tam oluşmadığını görüyorum. Bunlar maç oynanarak, maç kazanılarak giderilir. Zor bir fikstürümüz var. İlk 2 maçımız içerde ama arka arkaya deplasmanlar oynayacağız hem ligde hem Avrupa'da. Geçen seneden elimizde kalan 3 oyuncu vardı. Göksenin, Ege ve Emir Preldzic. Bu üç oyuncunun almış olduğu süreler epey düşük sürelerdi geçen sezon. Şu ana kadar tam takım olarak iki kere antrenman yapabildik. Yarım bir Olmpiyakos maçı oynayabildik. Mühim olan sahada enerjiyi ortaya koyabilmek. Taraftar tabii çok önemli burada. Tabii biz her şeyi taraftardan bekleyemeyiz. Biz onlara sahada çok iyi mücadele eden bir takım olduğumuzu göstermemiz lazım." ifadelerini kullandı.

Strasbourg maçında neleri iyi yaptınız sorusuna Kunter; "Hızlı oyunu çok iyi oynadık. Fransa ligine katılan takımlar oyuncu bazında Türkiye gibi değildir. Yüksek kaliteli oyuncu göremezsiniz. Atletik oyunculardır. Çok üst düzey oynadık o maçta, ben erken beklemiyordum. En büyük anahtarımız hızlı oyunu oynamak. Yeni kurulan düşünerek oynarlar ve yavaşlar. İçinizden geldiği gibi oynarsınız. Bunu yapamadık. " ifadelerini kullandı.

Takımın omurgasında baktığınızda tecrübeli oyuncuları seçtiğinizi görüyoruz sorusuna Kunter; "Türkiye tecrübesi olan Hardy var. Üç sene arka arkaya Türkiye liginde oynamış. Ligi tanımak ayrı şey, ligi solumak ayrı şey. Her ülkenin kendi ligi farklı. Richard çok tecrübeli bir oyuncu. Takımda çok tecrübeli bir oyuncuya olduğunu düşündük. O yüzden Richard'ı seçtik. Alex Renfroe ise istediğimiz basketbola uygun bir oyuncu ve çok Avrupa tecrübesi var. Scotty Hopson'un çok kısa bir Türkiye tecrübesi var. Ondan sonra İsrail ve Çin var. Onun atletik özelliklerini ve açık saha özelliklerini çok iyi bildiğimiz için aldık. 7 yabancılı bir kadromuz var şu anda. Yanılma lüksümüz olmadığı için tecrübeli oyunculara yöneldik. Mehmer Yağmur'u aldık. Darüşşafaka'da az bir süre aldı son senesinde. Onun sertliğinin, tecrübesinin çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı şey Emir için de geçerli. Göksen'inin oyun profili zaten belli. İyi savunma yapar, ceza şutlarını atar. Ege var. Ege'ye çok süre verdim ben. Süreleri 20 dakika falan buldu. Biz onun üzülmesini değil basit işler yapmasını istiyoruz. Sağlam adımlarla etap etap gitmesi gerekiyor. Genç oyuncular bir anda patlama yapmak istiyorlar. " ifadelerini kullandı.

Rakeem Christmas'tan beklentiniz nedir sorusuna Kunter; "Değişken savunmalar uygulayacağız bu sene. Rakeem bunları yaptı özellikle. Rakeem'in gelişime açık bir oyuncu olduğu için tercih ettik. Bu oyuncu hakkında her yerden pozitif haberler aldık. Takip ettiğimizde bir oyuncuydu ve onu aldık."

Emir Preldzic'ten ne tür adımlar atmasını bekliyorsunuz sorusuna Kunter; "Emir bizim en önemli barometlerimizden bir tanesi. Patlama yapması takımın çok üzerlere çıkmasını sağlar. Emir her şeyi yapabilen bir oyuncuydu. Biraz yaştan dolayı bunları kaybetti. Tabii aldığı sürelerden dolayı ya da çalışmadığından dolayı. O alışkanlıklarını kazanması lazım. Biz Emir'in her şeye karışmasını istiyoruz. Oyunun her yerinde Emir'e ihtiyacımız olacak zaman zaman. Özellikle büyük maçlarda, derbi maçlarında. Çok iyi bir kamp başlangıcı yaptı. Onda da çok iyi oynadı. Sonra bir düşüş yaşadı. Bu da normal. Genel de bu iniş ve çıkış başlangıçlarda oluyor. Oyunculara devamlı en üstte olmalarını bekleyemeyiz. Emir'in rolü bizim için büyük." ifadelerini kullandı.

Türk oyuncu rotasyonu sizce biraz dar olabilir mi sorusuna Kunter; "Buna şu an bir şey diyemiyorum. Dar diyemeyiz. Çokta oyuncu yelpazesi yok Türk oyuncu bazında baktığımızda. Çok kola değil. Burada ki anahtar; bu sene için geçerli değil ama uzun vadede bir kez daha gördük bunu. Bizim kulüplerimizin en büyük problemi bu. Diğer ülkelerde bu problem daha az. Yunanistan'da daha zor. Onlar genç oyuncu yetiştirebiliyorlar. Üst düzey oyuncu yetiştiremiyoruz. 4 tane, 5 tane oyuncu söyleyin Türkiye liginde, Türk oyuncu olarak. Biz almak istediğimiz oyuncuları alamadık Türk oyuncu olarak. Gerçek bu kabul edelim bunu. Çokta fazla oyuncu yok. " dedi

YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERMEDEN KULLANILAMAZ!

Senin için hazırladığımız haberler