"Küme düşmenin kaldırılması doğru bir karar"

30.07.2020 - 16:17 | Son Güncellenme: 30.07.2020 - 16:23

"Küme düşmenin kaldırılması doğru bir karar"

Ankaragücü'nün tecrübeli file bekçisi Korcan Çelikay, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Küme düşmenin kaldırılmasını nasıl yorumladı? Ankaragücü'nden ayrılacak mı? Yabancı sınırı için neler söyledi?

"Objektif olarak doğru bir karardı"

Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması kararını değerlendiren Korcan Çelikay, "Şu anda daha mutlu bir bayram seyahatindeyim. Süper Lig'deki hava çok başka. Ankaragücü'nün Süper Lig'den düşmesiyle birlikte aklıma mazi geldi. Bu karar bizi çok mutlu etti. Bunu benim söylemem abes olabilir ama objektif olarak bu kararın birçok sebebi var. 9 maçımızın 5 tanesini içeride oynayacaktık. Oyuncuların psikolojisi de bozuldu. Ankaragücü için taraftar desteği çok etkili ve bu durum bizi etkiledi. Aynı oranda mücadele edemedik ve haksız bir rekabet oldu. Objektif olarak doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Ortak bir karar alınması çok memnun edici. Ankaragücü'nde oynamasaydım da bu fikrimi söylerdim. Dünya çok değişik bir halde ve futbolun normal gitmesi beklenemez. Bu durumdan herkes etkileniyor. Yabancı arkadaşlarımız ailelerini göremedi, ve futbol oynamaya devam etti. Haksız bir rekabet oldu. Bu karardan en fazla etkilenen 3 kulüpten biriyiz" şeklinde konuştu.

"Bu işi yönetenler çok emek harcıyor"

1 sezon ertelenen yabancı kuralıyla da ilgili görüşlerini paylaşan Korcan, "Dünya olarak çok enteresan bir durumdayız ve futbolun normal olması beklenemez. Bu işleri düşünenler ve yönetenler çok emek harcıyor. En doğrusu olacaktır. Yabancı sınırının önümüzdeki sezonda değişmesi de bence doğru" ifadelerini kullandı.

"Sözleşmem devam ediyor"

Ankaragücü'ndeki geleceği hakkında da konuşan Korcan, "Benim sözleşmem devam ediyor ve benim için bir şey yok. Takımımızda sözleşmesi biten oyuncular var ancak onların durumunu bilmiyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler