Küme düşme kaldırıldı, yabancı sınırı ertelendi

29.07.2020 - 17:28 | Son Güncellenme: 29.07.2020 - 17:39

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun toplantısı sona erdi. Kritik toplantıdan çıkan kararlar açıklandı. Peki yabancı kuralı ertelendi mi, değişti mi? Küme düşme kaldırılacak mı? Süper Lig 2020-2021 sezonunda kaç takımla oynanacak? İşte bütün detaylar...

Küme düşme kaldırıldı, yabancı sınırı ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Kritik toplantıdan alınan kararlara göre; Süper Lig'in 2019-2020 sezonunda küme düşen Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü gelecek sezon da Süper Lig'de mücadele edecek.

Gelecek sezon lig 21 takımla, 2021-22 sezonunda ise 20 takımla oynanayacak.

Yabancı sınırı değişecek mi?

2020-2021 sezonunda yeni yabancı kuralı uygulanmayacak ve yeni kural bir sonraki sezondan itibaren geçerli olacak.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun sözleri

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Alınan kararlar ile Süper Lig'den, amatör kulüplere kadar yarınları kurtarmayı amaçladık.Dün Kulüpler Birliği Vakfı bir toplantı gerçekleştirdi. Kulüplerimizin gösterdiği dayanışma ruhu sporda ve her alanda birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Düşenin dostu olmaz anlayışını elinin tersiyle iten kulüplere teşekkür ediyorum. Alınan kararlar Türk sporunun sadece bugünlerini değil yarınlarını da kurtarmak için hayırlı ve bereketli olacaktır" dedi.

Düşmenin kaldırıldığını ve yabancı sınırının ertelendiğini söyleyen Kasapğlu, "Gerek düşmenin kaldırılması, gerek yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesi konusundaki kararların sporun tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diliyorum. Yabancıyla ilgili sürecin 1 yıl ertelenmesi ile BAL Ligi'ndeki kulüplerimizin bir üst lige çıkma kararının halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Nihat Özdemir'in sözleri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, "Mart ayından sonra pandemi nedeniyle zorunlu ara verdiğimiz futbola 12 Haziran'da dönüş yaptık. Avrupa'nın en iyi protokolünü hazırlayarak futbola döndük.Dün Kulüpler Birliği bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantı sonunda Başkan Mehmet Sepil, 2019-2020 sezonunda ligde düşmenin kaldırılmasına yönelik ortak bir tavsiye kararı aldığı açıklandı. Sayın Sepil, bu tavsiye kararını TFF'ye sunmuştur. Maçlar başlamadan önce de 7 takım bu talepte bulunmuştu. Ancak kalan 8 haftada haksız bir rekabete yol açmamak istemiştik. Bugün itibariyle sezonu tamamladık" dedi.

 

 

Alınan kararları açıklayan Özdemir, "Oy birliği ile alınan karara göre, Süper Lig'in yanı sıra TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonunda küme düşme olmayacaktır. 2020-2021 sezonunda 4 takım küme düşecektir. Süper Lig, 2021-2022'den itibaren ise 20 takım ile oynanacaktır.. TFF 1.Lig önümüzdeki sezon 18 takım ile oynanacaktır. Süper Lig'in 21 takım ile oynanacak olması, gelir dağılımında farklılık, maç sayısında artış ve fikstür sıkışıklığına yol açacaktır. TFF olarak bunları revize edeceğiz ve paylaşayacağız. Oy birliği ile aldığımız karar doğrultusunda yabancı kuralı değişikliği; 2020-2021 sezonundan itibaren değil, bir sonraki sezondan itibaren uygulanacaktır. Takım harcama limitleri TFF tarafından transferin ilk günü olan 4 Ağustos'ta açıklanacaktır" ifadesini kullandı.

Mehmet Sepil'in açıklamaları

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ise, "Bu süreci hep birlikte bitirdik. Bu süreci bu şekilde atlatmak önemliydi. Dün Kulüpler Birliği olarak bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Türk futbolunda olan birçok konuyu tartıştık. Yeni Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü takımlarının bir talebi vardı. Arkadaşlarımızı dinledik. Tüm konuları birlikte tartıştık. Burada kararı verecek olan TFF'dir. Bu kararları neden aldığımızı detaylı bir şekilde konuştuk. Kulüpler Birliği olarak görüşlerimizi dinlediler. Yabancı kuralının da 1 sene ertelenmesini talep etmiştik, bu da kabul edildi. Bugün alınan tüm kararların hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler