Kulüplere rest çeken Serdar Tatlı gidiyor mu?

31.03.2021 - 16:16 | Son Güncellenme: 31.03.2021 - 16:26

Süper Lig'de hafta sonu oynanacak karşılaşmaların hakemleri açıklandı. Beşiktaş - Kasımpaşa maçına Halil Umut Meler'in atanması, MHK ve Serdar Tatlı ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirdi. Hüseyin Özkök, Ajansspor için yazdı...

Kulüplere rest çeken Serdar Tatlı gidiyor mu?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Milli aranın ardından Türk Milli Takımı'nın Letonya beraberliğinin yankıları henüz bitmemişken Süper Lig'de hafta sonu oynanacak karşılaşmaların hakemlerinin açıklanmasıyla birlikte yeniden yoğun bir hakem tartışması da başladı.

Sergen Yalçın 'Bir daha istemiyoruz' dedi ama...

Merkez Hakem Kurulu (MHK) gerçekten de tartışma yaratacak bazı atamaları yaparken özellikle Beşiktaş kulübüne adeta rest çekti. Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Mart günü oynanan milli ara öncesindeki son karşılaşmayı yöneten ve maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın “kendisini bir daha Beşiktaş maçında görmek istemiyoruz” dediği Halil Umut Meler, bu defa teamüllere aykırı bir biçimde üst üste 2. kez aynı takımın, yani Beşiktaş'ın Kasımpaşa ile oynayacağı karşılaşmaya verildi.

Sergen Yalçın "Bir daha vermeyin" dedi, MHK inadına verdi!

Bununla birlikte yapılan bazı diğer atamalar, MHK'nin ligin bitimine 10 hafta kala kulüplere adeta meydan okuduğunun da bir göstergesi olarak görülebilir. Serdar Tatlı ve ekibi 2 Kasım 2018'de oynanan ve 2-2 sona eren olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden beri Galatasaray maçı yönetmeyen Fırat Aydınus'u Hatayspor - Galatasaray maçında, 1.5 sezondur Trabzonspor maçında görev almayan Mete Kalkavan'ı Sivasspor - Trabzonspor müsabakasında görevlendirirken; geçen sezon Tahir Karapınar'la birlikte sahada antrenör - oyuncu olarak yer aldığı dönemde Emre Belözoğlu'nu Trabzonspor'la oynanan kupa maçında sahadan atan Cüneyt Çakır'ı da Belözoğlu'nun teknik sorumlu olarak ilk kez sahaya çıkacağı Fenerbahçe - Antalyaspor karşılaşmasına atadı.

Tatlı'nın amacı ne?

MHK Başkanı Serdar Tatlı göreve geldiğinden bu yana, özellikle de Rıdvan Dilmen gölgesi ve aldığı kararlar nedeniyle ciddi şekilde eleştiriliyor. Eleştirilerden bunaldığı ve ayrılmak istediği haberleri de dillendirilen Tatlı, belki de sezon sonu görevi bırakmadan önce kulüplere rest çekiyor olabilir.

Ancak Tatlı'nın bu tepkisel olduğu anlaşılan atamalar konusunda çok geç kaldığını düşünüyorum. Özellikle Fırat Aydınus ve Mete Kalkavan'ı daha ligin ilk haftasında Galatasaray ve Trabzonspor karşılaşmalarına verip hem hakemlerinin yanında yer aldığını gösterir hem de kulüplere gerekli mesajı vermiş olurdu. Ancak bunu 30 hafta geride kaldıktan sonra aklına getirdi.

Halil Umut Meler'in üst üste iki Beşiktaş maçına verilmesi ise hem teamüllere aykırı hem de hakem açısından olumsuz bir karar. MHK tabii ki hakemi istemediklerini ifade eden kulüpleri dinlememeli ve belirli bir süre geçtikten sonra o kulüplerin maçlarına aynı hakemleri yine atamalı. Ancak Sergen Yalçın'ın söyleminin hemen ertesi haftası böyle bir görevlendirme dünyanın hiçbir yerinde görülmez. Bunun için en az 4-5 hafta beklenmeliydi. Tatlı şimdi hem yoğun eleştirilere maruz kalacak hem de Halil Umut Meler gereksiz yere baskı altında kalacak. Oysa hakemlerin maç önceleri huzura ve sakin kalmaya ihtiyaçları var.

Diğer yandan atamaların kamuoyu ile çok erken paylaşıldığını düşünüyorum. Yapılan atamaların Çarşamba günleri açıklanmasıyla özellikle büyük takımların taraftar ve yöneticileri hakemleri çok büyük bir baskı altına alıyor. Oysa Almanya'da olduğu gibi hakemler kamuoyuna maç günleri açıklansa bu maç öncesi baskı kesinlikle ortadan kalkacaktır.

1.5 yıl sonra Kalkavan
  

Senin için hazırladığımız haberler