2. ve 3. Lig Kulüplerinden Mehmet Büyükekşi'ye Rezerv Lig Resti

05.03.2023 - 13:01 | Son Güncellenme: 05.03.2023 - 15:07

TFF, Süper Lig takımlarının rezerv takımlarını 3. Lig'e almayı planlıyor. 2. ve 3. Lig kulüpleri, Mehmet Büyükekşi'ye "Bu olursa ibra etmeyiz, oy vermeyiz" diyor.

2. ve 3. Lig Kulüplerinden Mehmet Büyükekşi'ye Rezerv Lig Resti

AJANSSPOR-HABER

Sezon başında başlatılan ancak Süper Lig kulüplerinin talebiyle kaldırılan Rezevr Lig'in gelecek sezon yeniden hayata geçirilmesi planlanıyor. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi bu kez ayrı bir organizasyon olarak değil, rezerv takımların 3. Lig'de yer almasını planlıyor. Bu da alt liglerde büyük tepkiye neden oldu. 

Model La Liga, Süper Lig'e çıkmak yok

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 9 Ocak 2023'te yaptığı açıklamada "B takımı konusunda Süper Lig ve 1. Lig takımlarımızla görüşüyoruz. Onların talebi doğrultusunda B takımı kurmalarına önümüzdeki yıl izin vereceğiz" dedi. Büyükekşi, Süper Lig kulüplerinin rezerv takımlarının doğrudan TFF 3. Lig'den başlamasını planlıyor. Ve bu takımlar başaralı oldukları takdirde TFF 1. Lig'e kadar yükselebilecek. İspanya La Liga'yı örnek alan TFF, bu takımların Süper Lig'e çıkmalarına müsade etmeyecek.

Kulüpler karar için toplanacaklar

TFF 2. ve 3. Lig kulüpleri, federasyona itiraz ediyor. Toplam 92 kulüpten oluşan bu iki ligin kulüpleri, karar değiştirilmezse TFF yönetimini ibra etmeyebilir. Her bir kulübün 1 oyu olduğu düşünülürse bu Mehmet Büyükekşi yönetimi açısından çok kritik bir durum oluşturabilir. 

İlgini Çekebilir
Muslera'nın sahalara ne zaman döneceği belli oldu!
Habere Git

2. ve 3. Lig kulüpleri önümüzdeki hafta içinde bir toplantı yaparak ortak bir basın açıklamasıyla tutumlarını kamuoyuna duyuracaklar.

Kulüplerden ibra etmeme tehdidi

Kulüplerin yapacakları açıklamada TFF'yi Süper Lig kulüplerine iltimas geçilerek yapılacak Rezerv Lig modelinden vazgeçmeye çağıracaklar. Aksi halde Haziran ayındaki mali ve idari genel kurulda yönetimi ibra etmeyeceklerini ve seçimde de mevcut yönetimin yeniden aday olması halinde oy vermeyeyceklerini açıklayacaklar.

İki ligde takım sayısı 115'i bulacak

TFF 2. ve TFF 3. Lig takım sayısı deprem nedeniyle çekilen ve hakları dondurulan kulüplerle birlikte gelecek sezon 95 takım olacak. Buna bir de Süper Lig takımlarının rezerv takımları eklendiğinde en aşağı 115 takımı bulacak. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş kötü gidişe son vermek istiyor! Rakip Ankaragücü...
Habere Git

Hasan Gökçe: Bu vahim bir hatadır

Alt lig kulüplerinin başkanlarıysa sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla tepkilerini net şekilde ortaya koydu. 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı ve İdaş Çatalcaspor Başkanı Hasan Gökçe, Rezerv Lig'in rekabet kurallarına aykırı olduğunu vurgulayarak, "92 kulüp olarak bu kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Kabul etmemiz söz konusu olamaz. Bu zor dönemde böyle önemli bir hatanın yapılmaması için TFF yönetimi ile görüşeceğiz. Bu vahim hatadan dönülmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Celil Hekimoğlu: O zaman bizi de TFF 1. Lig'e alın

1461 Hekimoğlu Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu, 3. Lig'de Rezerv Lig'e karşı olduğunu belirterek, "Rekabet kurallarına aykırı bir uygulamadır. Hukuksuzdur. 2. ve 3. Lig takımlarının önünü kesecektir. Futbol ailesine büyük zarar verecektir. Asla tasvip ve kabul etmiyoruz. Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) şampiyon olacaksın. Atamayla oluyorsa biz de biz de TFF 1. Lig'e alınmak istiyoruz" dedi.

Kani Ademoğlu: Bu kararı kabul etmiyoruz

İnegölspor Kulübü Başkanı Kani Ademoğlu da "3. Lig'de üç grup varken, bu sayı dörde yükselecek. 2. Lig'e çıkacak takım sayısı nasıl belli olacak? Bu uygulama tüm 2. ve 3. Lig kulüplerinin önünü kesecek. Bir üst lige çıkmayacak takımlar şampiyonluk için yarışan takımlar açısından haksızlığa yol açacaktır. Kabul etmiyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'da süreci Ertuğrul Doğan yönetecek! 16 milyon Euro...
Habere Git

Rezerv Lig'e 2. hafta son verildi

TFF, bu sezon başında Rezerv Lig oynatmaya başladı. Ama kulüp yönetimleri çok maliyetli olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını talep etti. Mehmet Büyükekşi yönetimi de kulüplerin talepleri kabul ederek henüz ikinci haftası oynanan Rezerv Lig'e son verdi.

Senin için hazırladığımız haberler