Eintracht Frankfurt'u Avrupa Şampiyonu Yapan Oliver Glasner Kimdir?

19.05.2022 - 13:10 | Son Güncellenme: 19.05.2022 - 13:21

Eintracht Frankfurt'u Avrupa Ligi şampiyonu yapan Oliver Glasner'in eli kime değiyorsa Şampiyonlar Ligi biletini kazandırıyor. Avusturyalı teknik adam Lask ve Wolfsburg'dan sonra Frankfurt'u parlattı.

Eintracht Frankfurt'u Avrupa Şampiyonu Yapan Oliver Glasner Kimdir?

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi finalinde penaltılar sonucunda Rangers FC'yi mağlup eden Eintracht Frankfurt 42 yıl sonra Avrupa'da kupa kaldırdı. Bu başarının aslan paylarından biri kuşkusuz teknik direktör Oliver Glasner'e ait. Avusturyalı teknik adam, hangi takıma gittiyse büyük fark yarattı. Dünkü kupa da çalışmalarının ilk büyük meyvesi oldu.

Valerien Ismail gibi yolu Lask'tan geçti

Oliver Glasner, ilk olarak ülkesinin takımlarından Lask Linz'de dikkat çekti. Bugün Beşiktaş'ı çalıştıran Valerien Ismail'in de bir dönem çalıştırdığı Lask'ı 2015 yılında ikinci ligdeyken aldı. Takımı bir sezon sonra; 2016-17 sezonunda Avusturya 1. Ligi'e yükselten 47 yaşındaki teknik adam, önce ligi 5. bitirdi, ardından da Şampiyonlar Ligi'ne taşıdı.

Frankfurt'a ilk Şampiyonlar Ligi bileti

Glasner, 2019-20 sezonunda Almanya'da Wolfsburg'un başına geçti. Bundesliga'dan düşmesine kesin gözüyle bakılan takımın da yine Şampiyonlar Ligi biletini cebine koyup, öyle ayrıldı. Ve nihayet bu sezon aldığı Eintracht Frankfurt'u da Avrupa Ligi şampiyonu yaptı. Bununla da kalmayan Avusturyalı, takıma bu sayede tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi biletini de kazandırdı.

İlgini Çekebilir
Frankfurt kazanıyor Fenerbahçe üzülüyor
Habere Git

Beşiktaş'a büyük sorun çıkarttı

Glasner, Lask Linz'i çalıştırdığında 2018-19 sezonunda Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi üçüncü tur elemesinde karşlaşmıştı. Glasner'i ekibi ilk maçı evinde 2-1 kazandı. Beşiktaş ise rövanşta rakibini 1-0 mağlup etti ve deplasman golü avantajıyla tur atladı. Lask, elenmesine rağmen oynadığı futbolla Beşiktaş'ı çok zorlamış ve dikkatleri üzerine çekmişti.

Tek yenen takım Fenerbahçe olacaktı ama...

Bu sezon da Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Glasner'in Frankfurt'u namağlup şampiyon oldu. Ancak temsilcimizle iki maçta da berabere kaldı. Hatta Fenerbahçe deplasmandaki mücadelede 90+2'de kazandığı penaltıyı kaçırıp galibiyetten oldu. Finalde kurtardığı penaltıyla kupayı getiren kaleci Kevin Trapp, o gün de penaltıyı çıkartan isimdi.

Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek

Frankfurt, çeyrek finalde de bir önceki turda Galatasaray'ı eleyen dünya devi İspanyol ekibi Barcelona'yı saf dışı bıraktı. Bundesliga'yı 42 puanla 11. sırada tamamlayan Alman kulübü, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gruplardan başlayacak. Lask ve Wolfsburg ile Şampiyonlar Ligi bileti alsa da o sahneye çıkamayan Glasner, bir aksilik olmazsa, bu defa en büyük turnuvada da boy gösterecek.

Glasner de bir Salzburg ürünü

Oliver Glasner de, son yıllarda bir çok yıldız futbolcunun yanı sıra teknik direktör de yetiştiren Redbull Salzburg fabrikasından çıkan bir futbol adamı. Ocak 2012'de kulüpte sportif koordinatör olarak işe başlayan Glasner, 7 ay sonra yardımcı hoca olarak eşofmanları üzerine çekti. 2014 yılında SV Ried'in başına geçerek teknik direktör olarak yoluna devam etti.

Senin için hazırladığımız haberler