Kritik maç nerede oynanacak?

03.03.2020 - 18:28 | Son Güncellenme: 03.03.2020 - 15:38

Coronavirüs kaynaklı ertelenen Darüşşafaka Tekfen - Segafredo Virtus Bologna maçı ne zaman, nerede oynanacak? EuroLeague'in önerisi ne? Darüşşafaka nerede oynanmasını istiyor? Detaylar haberimizde...

Kritik maç nerede oynanacak?

7DAYS EuroCup TOP 16'da Darüşşafaka Tekfen, E Grubu'ndaki son maçında Segafredo Virtus Bologna ile karşı karşıya gelecek. Bu maçta galip gelen takım, grup ikincisi olarak çeyrek finale kalacak.

Ancak normal şartlarda, bu akşam İstanbul Volkswagen Arena'da oynanacak müsabaka, coronavirüs nedeniyle İtalya'daki seyahat sorunu, konuk ekibin Türkiye'ye gelmesini engelledi ve erteleme kararı alındı.

EuroLeague'in aldığı karar neticesinde müsabaka, yarın akşam TSİ 20.15'te, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yer alan Stark Arena'da oynanacak. 

Darüşşafaka Tekfen, ev sahibi avantajından dolayı, karşılaşmanın Almanya'da; Frankfurt veya Berlin kentinde oynanmasına yönelik bir talepte bulunmuştu. Ancak Daçka'nın bu talebi, EuroLeague tarafından kabul görmedi. 

Darüşşafaka Tekfen, dün bu durumla ilgili şu ifadelere yer vermişti:

"Darüşşafaka, şu an EuroLeague tarafndan haksız muamele görüyor. Coronavirüs İtalya'da olmasına karşın, bunun cezasını Türk tarafı çekiyor. Eğer karşılaşma Belgrad'da oynatılırsa, Darüşşafaka ev sahibi hakkını kaybeder. Virtus Bologna, bundan faydalanmak istiyor. EuroLeague, Belgrad'ı önererek Virtus Bologna tarafını tuttuğunun belli ediyor. Eğer karşılaşma Belgrad'da oynanırsa, Darüşşafaka Organizasyonu olarak bunun adil olmadığını düşünüyoruz. Virtus'ta Sırbistan Milli Takımı'nın başantrenörü (Sasha Djordjevic) ve iki Sırp yıldız oyuncusu (Milos Teodosic ve Stefan Markovic) yer alıyor. EuroLeague, bu maçın Belgrad'da oynanmasını karar verirse, bu bir skandal olur."

Senin için hazırladığımız haberler