Krejcikova oyundan düştü, Muguruza ilk zaferini elde etti

13.03.2021 - 20:44 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 22:23

Tenis haberleri... WTA Dubai turnuvası bugün sona erdi. Turnuvanın finalistleri Garbine Muguruza ile Barbora Krejcikova’nın mücadelesi nefes kesti. Kupaya ve büyük ödüle ulaşabilmek için kıran kırana savaşan ikilinin karşılaşmasında Garbine Muguruza galip çıktı. Çek tenisçi Krejcikova’yı 7-6 ve 6-3’lük setlerle geçen Muguruza, 1,5 milyon Euro değerindeki para ödülünün de sahibi oldu. Öte yandan, finale kadar rakiplerine set vermeden gelen Krejcikova’nın azmi, takdire şayandı. İşte detaylar...

 Krejcikova oyundan düştü, Muguruza ilk zaferini elde etti

AJANSSPOR - DIŞ HABER

6 Mart’ta başlayan WTA Dubai organizasyonu bugün sonlandı. Bu yıl 3 kez finale çıkma başarısı gösteren Garbine Muguruza, ilk zaferini Dubai’de Krejcikova’yı aşarak kazandı. Finale kadar her rakibini 2-0’lık setlerle geçen Krejcikova, turnuvada finale yükselen en düşük dereceli sporcu konumundaydı. Öte yandan, bir zamanlar dünyanın en iyi tenisçisi olarak anılan Muguruza, WTA Dubai’den Çek tenisçiyi 2-0’lık skorla geçerek kupaya ve büyük ödüle ulaşan tenisçi oldu.

Krejcikova oyundan düştü, Muguruza ilk zaferini elde etti

6 Mart’tan beri her gün mücadele eden ikili, bugüne kadar toplamda 4’er tenisçiyi eleyerek finale yükseldi. Çek raket Krejcikova, Sakkari, Ostapenko, Kuznetsova, Potapova ve Teichmann’ı elerken; Muguruza, Begu, Anisimova, Swiatek, Sabalenka ve Mertens’i elemişti. Bugün oynanan final mücadelesini, İspanyol raket Muguruza, 7-6 ve 6-3’lük setlerle 2-0 kazanmasını bildi.

Bugüne kadar bütün rakiplerini 2-0’lık setlerle geçen Krejcikova, ilk sette oyuna tutundu. Ancak, tie break atışlarında galip gelen isim Muguruza'ydı. İkinci set ise tamamen Muguruza’nın hakimiyeti altındaydı.

Barbora Krejcikova “Muguruza bugün harikaydı”

İkinci seti 6-3’lük skorla kazanan İspanyol raket, WTA Dubai finalinde zafere ulaşarak, bu yıl çıktığı 3. final müsabakasında ilk kez kazandı. Diğer taraftan, Çek raket Krejcikova kariyerinde çıktığı 2 final müsabakasının ikisinde de mağlubiyete uğradı. Yenilgi sonrası konuşan tenisçi, “Kendimle gurur duyuyorum. Koçuma ve sponsorlarıma teşekkür ederim. Buradaki organizasyon harikaydı. Keyif aldım. Organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Muguruza bugün harikaydı. Ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu biliyorsunuz.” dedi

Muguruza, "Doğru yoldayım..."

Maçın akabinde açıklamalarda bulunan Muguruza, “Şunu diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Barbora bugün kusursuz bir oyun sergiledi. Onunla mücadele etmek beni mutlu etti. Biliyorsunuz buraya uzun bir yolculuktan geldim ve şampiyon olmak beni gururlandırdı. Bu hafta çok yoruldum. Çok savaştım ve zafere ulaştım. Çok mutluyum. Çok iyi hissediyorum. Doğru yoldayım. ” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler