Krejcikova durdurulamıyor! 2 günde 2. şampiyonluk…

13.06.2021 - 17:16 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 17:33

Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda (Roland Garros) Barbora Krejcikova, tek kadınların ardından çift kadınlar kategorisinde de şampiyonluğa ulaştı.

Krejcikova durdurulamıyor! 2 günde 2. şampiyonluk…

AJANSSPOR-HABER

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'a Barbora Krejcikova damgası. Başkent Paris'te düzenlenen turnuvanın çift kadınlar finalinde 2 numaralı seribaşları Çek Barbora Krejcikova-Katerina Siniakova ikilisi, 14 numaralı seribaşları Polonyalı Iga Swiatek ve ABD'li Bethanie Mattek-Sands çiftiyle karşılaştı.

Krejcikova-Siniakova ikilisi, bir saat 14 dakika süren mücadelenin ardından rakiplerini 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek turnuvada şampiyonluğa ulaştı.

Mary Pierce'tan sonra bir ilk

Tek kadınlarda dün yaşadığı şampiyonluğun ardından aynı başarıyı çift kadınlar kategorisinde de tekrarlayan 25 yaşındaki Barbora Krejcikova, Mary Pierce'ın ardından bu turnuvada çift kupaya uzanan ikinci kadın tenisçi oldu.

Krejcikova çiftlerde zirveye çıktı

Bu şampiyonlukla çift kadınlar dünya sıralamasında yeniden zirveye yerleşen Krejcikova-Siniakova ikilisi ise, 2018 Fransa Açık'ta da aynı kategoride kupaya uzanmıştı.

Teklerde 40 yıl sonra tarih yazdı

Barbora Krejcikova, 1981'de mutlu sona ulaşan Hana Mandlikova'nın ardından Fransa Açık'ta 40 yıl sonra tek kadınlarda şampiyon olan ilk Çek tenisçi unvanını da elde etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler