Krallık tahtına Aboubakar oturdu

20.12.2020 - 21:38 | Son Güncellenme: 20.12.2020 - 21:38

Beşiktaş ligin 13. haftasında Erzurumspor'u 4-0 yendi. Siyah beyazlı takımda galibiyet getiren golleri Aboubakar (2), N'Koudou ve Vida attı. Kara Kartal'da Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar toplamda gol sayısını 8'e çıkardı. 28 yaşındaki futbolcu Süper Lig'de gol krallığında zirvede. İşte detaylar...

Krallık tahtına Aboubakar oturdu

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Beşiktaş'ın Erzurumspor'u 4-0 yendiği maçta biri penaltıdan olmak üzere 2 gol atan Vincent Aboubakar, gol krallığında zirveye çıktı.

Aboubakar, Denizlispor, Başakşehir, Fenerbahçe (2), Kasımpaşa, Alanyaspor ve Erzurumspor (2) maçlarında rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Süper Lig'de gol krallığı yarışı

  • Aboubakar - 8
  • Adem Büyük - 6
  • Davidson - 6
  • Remy - 6
  • Diagne - 6

Oynamazsa ceza ödeyecek

28 yaşındaki golcü, Beşiktaş'a oynayabilmek için riski üstlendiği bir kontrat imzaladı. Aboubakar, kronik sakatlığından ötürü 1 aydan fazla forma giyemesi halinde, kaçırdığı her maç için Beşiktaş'a her maç için 40 bin Euro ceza ödemeyi ve sözleşmesinin tek taraflı feshini kabul etti.

11 milyon Euro'ya serbest kalabilir

Aboubakar, şayet sezon sonu kendisine bir tekilf gelirse alıcı kulübün de 11 milyon Euro ödemesi gerekecek.

Yani sözleşmeden 11 milyon Euro'luk çıkış maddesini de kabul etti. Beşiktaş ile her yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllık anlaşma yapan Aboubakar, yıllık 1.1 milyon Euro'ya imza attı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler