Köy takımı ofsaytın açığını buldu

05.09.2023 - 12:20 | Son Güncellenme: 05.09.2023 - 12:29

Son dakika haberleri | İsveç 3. Lig’de mücadele eden Torns IF kulübü futboldaki ofsayt kuralının açığını bulduğunu iddia etti. İşte tüm detaylar...

Köy takımı ofsaytın açığını buldu

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

İsveç 3. Lig’de Güney Grubu’nda yer alan Torns IF kulübü, X hesabından futboldaki ofsayt kuralının açığını bulduğunu iddia ettiği eğlenceli bir video yayınladı.

Kuralda "ilk temas" diyor

Buna göre İsveç kulübü, futbol oyun kurallarının 11. Maddesi olan ofsayt kuralında belirtilen "Top ile oynanan veya topa dokunulan ilk temas anı kullanılmalıdır" direktifine bağlı olarak eğer bir oyuncu topu ayağının üstüne yapıştırır ve ilk anda ofsayt olmayan bir takım arkadaşı top ayağında yapışık kaldığı sürede savunmanın arkasına gider ve top ondan sonra ayaktan çıkarsa ofsayt olmayacağını iddia ediyor.

Aynı şey aslında topun üzerine basarak ilk teması sağlayıp ardından topun o sırada savunmanın arkasına sarkmış oyuncuya ittirerek atılmasında da düşünülebilir. Çünkü futbol oyun kuralları ofsaytta ayağın topa ilk temas anını ofsayt kuralı için temel alıyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray-Erzurumspor hattındaki "danışıklı satış iddiası"nda sürpriz tanık!
Habere Git

IFAB'a başvuru yapıldı

Konuyla ilgili olarak IFAB’a başvuru yaptığı söylenen Torns IF’nin bu başvurusunu IFAB değerlendirmeye alır mı bilinmez ama ofsayt kuralında yapılacak ufak bir değişiklikle “topun ayakla olan teması bittiği anda ofsayt geçerli olur” denmesi belki de bu tip açıkların önüne geçecektir.

Senin için hazırladığımız haberler