Korumalı Futbol Milli Takımımız ilk resmi maçını kaybetti

19.09.2019 - 23:10 | Son Güncellenme: 19.09.2019 - 23:10

IFAF 2020 (Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu) Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımımız, B Kategorisi'ndeki ilk maçında İsrail ile Samsun'da karşı karşıya geldi.
 
Karşılaşmada ilk sayılar Türkiye'den geldi. Milliler, Mehmet Furkan Sarıkatipoğlu, attığı alan golüyle İsrail karşısından 3-0 öne geçti. Ancak İsrail, hemen ardından gerçekleştirdiği hücum serisinde etkili koşu oyunlarıyla maçın ilk touchdown sayısını yaptı. Yaklaşık 4-5 yardlık koşu touchdownı sonrasında ekstra golden de sayı bulan konuk ekip, Ay-Yıldızlılar'a karşı 4 sayılık bir fark kurdu. 
 
İkinci çeyreğe 7-3 geride giren Türkiye, İsrail'in önceki çeyrekten kalan hücum serisinin sonunda, rakibin touchdown yapmasına izin vermedi. İsrail'in son hakkında alan golünü de engellemeyi başaran Ay-Yıldızlılar, farkın açılmasına izin vermedi ve hücuma geçti. Fakat Milliler, hücumda fumble yaparak top kaybı yaşadı. Akabinde savunmada cezalar alan Türkiye savunması, İsrail oyun kurucusunun 3 yardlık koşu touchdownına engel olamadı. Farkı çift hanelere çıkaran İsrail, ekstra denemeden sayı yapamadı ve skor 13-3'e geldi. Hücumda bir türlü istediğini yapamayan ve bir hücum serisinde daha interception (rakip savunmanın pası alması) ile top kaybı yapan Türkiye, çeyreğin sonlarına bir pas oyununu durduramadı ve fark 16 sayıya çıktı. Buna rağmen Milliler, ekstra denemelerde iyi defans yapmaya devam etti ve İsrail'in ekstra 2 sayı denemesini durdurdu. 
 

Koşu touchdownları yetmedi

 
Türkiye, maçtaki ilk touchdown sayısını çeyreğin bitimine 3 dakikadan az bir süre kala, koşuculardan Denizhan İğdir'in 1 yardlık koşu touchdownından geldi. Ancak ekstra 2 sayı denemesindeki pas oyunu gol bölgesinde tamamlanmadı ve Ay-Yıldızlılar farkı 10 sayıya kadar düşürebildi. Akabinde İsrail hücumuna karşı savunmasını yeniden toparlayan Türkiye, ilk oyunda Yiğitcan Ertür'ün interceptionı ile yeniden hücum hakkı kazandı. Hücuma rakip yarı sahasının 25 yard çizgisinden başlayan Ay-Yıldızlılar, yine 1 yardlık koşu oyunundan touchdown çıkardı. Touchdownı yapan isim, Türker Alan oldu. Touchdown sonrasında Mehmet Furkan Sarıkatipoğlu, ekstra golü sayıya çevirdi ve Milli Takım farkı 3 sayıya indirdi. Türkiye, devre arasına girilirken soyunma odasına 19-16 geride gitti. 
 
Türkiye, üçüncü çeyrekteki ilk hücum serisinde yine interceptiondan top kaybı yaptı. Ancak savunmadaki etkisini sürdüren Milliler, İsrail'in hücum haklarını tüketmeyi başararak yeniden hücuma geçti. Lakin iki takım da, bu 12 dakikalık bölümde sayı çıkaramadı. Fakat İsrail, son çeyrekte 6 yardlık bir koşu touchdownı yaptı. Ekstra 2 sayı denemesindeki pas oyununda da istediği sonucu alan İsrail, farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Geri dönmeye çalışan Türkiye, Türker Alan ile 2 yardlık koşu touchdownı buldu. Farkı 5'e düşüren Ay-Yıldızlılar, ekstra 2 sayı denemesindeki pas oyunundan sonuç alamadı. Milliler, en kritik savunmalarda, İsrail hücumunun haklarını tüketti ve yeniden hücuma geçti. Fakat son hücumda top kaybı yapan Türkiye, karşılaşmadan 27-22'lik skorla mağlup ayrıldı. 

Senin için hazırladığımız haberler