Kortların Paşa'sı Nejat Müldür'den canlı yayında flaş mesajlar

28.09.2018 - 14:17 | Son Güncellenme: 28.09.2018 - 17:17

Kortların Paşa'sı Nejat Müldür'den canlı yayında flaş mesajlar

16 Eylül 2018 tarihinde, Hırvatistan'da Dünya Senyör Tenis Şampiyonası yapıldı. Türk Milli Takımı kadrosunda görev alan milli tenisçimiz Nejat Müldür; Amerikalı, Ukraynalı ve Polonyalı rakipleri karşısında, tekler ve çiftlerde toplam 5 maç kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Emekli Tümgeneral Nejar Müldür, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtladı. Müldür'ün değerlendirmelerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde;

Tenise nasıl başladı?

Dünya Şampiyonası’ndan takım olarak başarıyla döndük, çok mutluyum. Tenise 40 yaşında başladım. Bir Nato görevi için Almanya'ya gitmiştim, orada aileler orada tenis oynuyordu. Doktor tenis oynamayı tavsiye ediyordu. Ben de ülkeme döndüğümde raket alıp tenise başladım.

Askeri disiplini kortta da uyguluyor

Bende askeri disiplin var. Günde 3 kez antrenman yaparak turnuvaya hazırlandım. Tenis oynamak askeri taktiklere çok benziyor. Teniste de geçerli. Tenis filesini bir hudut kabul ediyorum. Karşıda da rakibiniz var. Rakibin zayıf yönünü bulup ona göre oynamak gerekiyor. Puan almak ve galip gelmek mümkün oluyor. Strateji önemli.

"Kortta uzun süre kalmam riskli olsa da bu riski aldım"

Benim yaş grubum için iyi bir turnuva geçirdik. Arkadaşlarım da bana çok destek oldular. Yanımda eski performans tenisçileri vardı. Bana çok destek verdiler. 70-71 yaşında bir insanın bu kadar uzun süre kortta kalması sağlık yönünden tehlikeli ama risk aldım. Çok şükür 5 maç da kazandım.

Bundan sonraki hedefleri

Radyospor’a, yöneticilerine ve sizlere teşekkür ederim. Bazı eksiklerim var. Antalya'da yakın zamanda bir turnuva var. Kendimde eksik gördüğüm noktalar var. Özellikle ''kesme vuruşlar'' için kendimi geliştirmek istiyorum. Hiç tenis dersi almadım, duvarda öğrendim. Kendi yaş grubumda ya final oynuyor ya da şampiyon oluyorum. Yurt dışındaki turnuvalarda da başarılı oluyorum. Karşıma benim gibi tenise başlayanlar çıktığında sorun yaşamıyorum ama eski performans tenisçileri ile oynadığımda zorlanıyorum. Çok ciddi rakip oluyorlar.

Tenis ve spor kültürü üzerine mesajlar...

Türkiye Tenis Federasyonu’na sesleniyorum. Eski performans tenisçilerinin elinden tutmak lazım. Teknikleri çok düzgün. Çok önemli başarılar sağlarlar. Buradan rica ediyorum biz de eski performans tenisçilerine destek olalım, onları tekrar kazanalım. Dünyada tenis sporu çok yaygın. Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladı. Ben kendi adıma Radyospor'a tenise verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Bu sporu yapan insanlar sağlıklı oluyorlar ve sağlık harcamaları da azalıyor. Ben buradan herkesi tenis oynamaya davet ediyorum. Bu konunun üstünde durulması gerekir. Ülke tanıtımı yönünden de çok önemli.

Senin için hazırladığımız haberler