Son Dakika! Düzce'de Deprem Oldu İstanbul'da Da Hissedildi

23.11.2022 - 04:38 | Son Güncellenme: 23.11.2022 - 13:31

Düzce Gölyaka merkezli olmak üzere saat 04.08'de 6 şiddetinde deprem meydana geldi. İstanbul'da da hissedilen deprem nedeniyle insanlar sokağa çıktı..

Son Dakika! Düzce'de Deprem Oldu İstanbul'da Da Hissedildi

AJANSSPOR HABER

Düzce Gölkaya mermezli olmak üzere 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 10.6 kilometre derinliği olan ve Türkiye saatiyle 04.08.14'te  meydana gelen deprem İstanbul ve Ankara'da  etkili bir şekilde hissedildi. Düzce'de elektrikler kesilirken, vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Kandilli Rasathanesi deprem büyüklüğünü önce 5.9 olarak verirken. daha sonra 6 olarak revize etti. ABD kaynakları ise deprem büyüklüğünü 6.1 olarak verdi.

Bakan Soylu: Ölüm haberi gelmedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığ ilk açıklamada "Bize gelen yaralanma veya ölüm haberi yok. Saha taraması devam ediyor" dedi. Düzce Belediyesi de şehrin deprem farkındalığının yüksek olduğunu, bina kalitesinin de büyük oranda kaliteli olduğunu ve ağır bir hasar beklenmediği bilgisini verdi. Ancak bu açıklamanın üzerinden yaklaşık 1 saat sonra Anadolu Ajansı yıkılan bina fotoğrafları geçti.

Muhabir gözyaşlarını tutamadı

DHA'nın Düzce'de yaşayan muhabiri Tezcan Solmaz NTV'ye yaptığı bağlantıda yaşadığı şokun etkisiyle gözyaşlarını tutamadı. Solmaz, yaşadığı üzüntüden çok fazla konuşamadan bağlantıyı bitirmek zorunda kaldı. 

"5 büyüklüğünde artçılar olabilir"

Yaklaşık 40 saniye süren depremi değerlendiren Yıldız Teknik Üniverstesi İnşaat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Şükrü Ersoy, "Ben de uykuda yakalandım depreme. Sığ ve bu yüzden geniş bir alanda hissedildi. Orta büyüklükte bir deprem. Bundan sonra da 5 büyüklüğüne varan artçılar olabilir. Bu da bir hafta 10 gün sürebilir" dedi.

"Büyük depremin öncüsü değil"

Prof. Ersoy, bu depremin beklenen büyük Marmara depreminin öncüsü olmadığını da vurguladı. Ersoy, "Beklenen büyük depremin üssünün Güney Marmara olması bekleniyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, kendilerine ulaşan olumsuz bir durum olmadğını duyururken, AKOM olarak deprem bölgesinde takipte olduklarını kaydetti.

Biri ağır 68 kişi yaralandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'deki 37 yaralıdan bir kişinin durumun ağır olduğu ve hastanede entübe edildiğini açıkladı.

Koca, solunum cihazına bağlı olan hastanın bir evin birinci katından düşerek yaralanan 28 yaşındaki Afganistan uyruklu bir kişi olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı tarafından açıklanan son bilgiye göre; panik nedeniyle depremde 1'i ağır 68 kişi yaralandı. 

8 bin konutta hasar oldu

Deprem bölgesindeki gelişmeleri takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak'' dedi. 

''Hasarlı binalara girmeyin''

AFAD, ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığı duyuruldu. Yapılan açıklamada, hasarlı yapılara "kesinlikle girilmemesi" gerektiği belirtildi.

Ankara'da hissedildi

Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Deprem sonrası okullar tatil edildi!

Deprem nedeniyle Düzce, Sakarya, Bolu ve Zonguldak Ereğli'de okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Düzce'de yaşanan deprem çok sayıda ilde şiddetli şekilde hissedilirken spor camiasından da arka arkaya geçmiş olsun mesajları geldi.  İşte kulüplerin yayımladığı o mesajlar:

Türkiye Futbol Federasyonu

Düzce'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmamasını temenni ediyor, sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu

Düzce’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde can kaybı olmamasını temenni ediyor, yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Beşiktaş

'Düzce’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmamış olmasını diliyor, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

Fenerbahçe

'Düzce'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem sonrası can ve mal kaybının olmamasını temenni ediyor; tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

Galatasaray

'Düzce’de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremin can ve mal kaybına sebep olmamasını diliyor, sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.'

Trabzonspor

'Düzce'de meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, can ve mal kaybının yaşanmamasını temenni ediyoruz.'

Senin için hazırladığımız haberler