Kopenhag'ın Jelert transferi için Galatasaray'dan istediği rakam belli oldu

16.07.2024 - 17:21 | Son Güncellenme: 16.07.2024 - 18:35

Danimarka Ligi takımlarından Kopenhag, genç futbolcusu Jelert'i transfer etmek isteyen Galatasaray'dan dudak uçuklatan bir bonservis bedeli talep etti.

Kopenhag'ın Jelert transferi için Galatasaray'dan istediği rakam belli oldu

AJANSSPOR - HABER

Sağ bek transferi için çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Danimarka Ligi takımlarından Kopenhag'ın genç futbolcusu için harekete geçti. Danimarka'nın Kopenhag kentinde yaşayan FIFA menajeri Evren Şahin, Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Elias Jelert için önemli açıklamalar yaptı.

"Galatasaray için çok iyi transfer olur"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Şahin, konuyla igili şu ifadeleri kullandı:

''Kopenhang'ta yaşadığım için Galatasaray'ın Jelert'le ilgilendiğini biliyordum. Galatasaray'a karşı iki Şampiyonlar Ligi maçında da oynadı. Sacha Boey'in yerini doldurabilecek bir oyuncu. Galatasaray için çok iyi transfer olur. Hem sağ bek hem de sol bek oynuyor. Asist özelliği çok yüksek. Jelert'i isteyen takımlar çok. Kopenhag bu düzeydeki oyuncuları için 14 milyon Euro talep ediyor.

"10 milyon Euro'ya vermezler"

Oyuncu Galatasaray'a gitmek istiyor. Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gördü. Fakat Kopenhang para garantisi olmadan bu transferin gerçekleştirilemeyeceğini açıkladı. Ödemenin gecikmemesi için teminat istiyorlar. Bence Galatasaray bunu çözer.  11. ayda Jelert için bir başka kulüple görüşmüştüm. O zaman 14 milyon Euro, artı bonus istemişlerdi.  Bu rakamda düşüş olabilir. Ama buna yakın bir beklentileri olduğunu biliyorum. Sonraki satışından da yüzde istiyorlar. 10 milyon Euro'ya vermezler. Daha fazlasını isterler.

"Galatasaray, gelecekte Jelert'i çok daha yüksek fiyata satar"

İstanbul'daki maçta kırmızı kart görmüştü. Henüz 21 yaşında, Galatasaray gelecekte Jelert'i çok daha yüksek fiyata satar. Dayanıklılığı ve fizik gücü çok iyi. Şu sıralarda sakat, ama sakatlığı çok ciddi değil.''

Öte yandan Elias Jelert'in Kopenhag'ın salı günü Sonderjyske ile oynayacağı hazırlık maçında forma giymeyeceği, nedeninin Galatasaray ile devam eden transfer görüşmeleri olduğu belirtiliyor.

Elias Jelert'in performansı

Kopenhag altyapısından yetişen Danimarka milli sağ bek Elias Jelert, kulübüyle çıktığı 97 resmi maçta 1 gol atıp 6 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler