Konyaspor’a FIFA'dan verilen haksız transfer yasağı son buldu

31.07.2024 - 16:18 | Son Güncellenme: 31.07.2024 - 16:22

Son dakika haberleri. Trendyol Süper Lig takımlarından Tümosan Konyaspor'a FIFA tarafından verilen haksız transfer yasağı kaldırıldı. İşte detaylar...

Konyaspor’a FIFA'dan verilen haksız transfer yasağı son buldu

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

FIFA’nın son transfer yasaklı kulüpler listesinde bulunan Konyaspor Kulübü’nün transfer yasağı kaldırıldı. Ancak Konyaspor’a verilen bu cezanın aslında tamamen kulübün parayı ödemek istemesine karşın Rusya’ya uygulanan ekonomik yasaklar nedeniyle resmi yollarla ödeyemediği için verildiği ortaya çıktı.

Konyaspor ile Rus FC Akhmat Grozny Kulübü arasında, futbolcu Konrad Hubert Michalak'ın transferine ilişkin yaşanan uyuşmazlık nedeniyle FIFA tarafından dosya oluşturulmuştu. Yaklaşık 500 bin Euro alacaklı olan kulübün sahibi ise Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov.

Ramazan Kadirov 10 Aralık 2020 tarihinde SDN Listesine yani Özel Olarak Belirlenmiş Uluslar ve Engellenen Kişiler Listesine (Specially Designated National List and Blocked Persons) girdiği için Grozny kulübünün tüm hesapları uluslararası para transferine kapatılmış, kulüp tarafından yeni hesap açılması da yasaklanmıştı. Bunun Rus kulübü tarafından FIFA'ya sunulan banka olan Sberbank'a Türkiye'den herhangi bir para transferi yapılamamaktaydı.

Bu husus alacaklı kulüp FC Akhmat Grozny tarafından da doğrulanmış, kulüp antetli kağıdına yazılı bir belgeyle durumu FIFA’ya bildirmişti. Ancak Konyaspor Kulübü bir an önce ödemeyi yapmak istese de FIFA tarafından bu ödemenin yapılmasına ilişkin herhangi bir yol ya da çözüm gösterilememiş ama diğer yandan da haksız bir transfer yasağı uygulamasına gidilmişti.

İşte bu yasak bulunan çözüm sonrası nihayet bitti ve Konyaspor tekrar oyuncu transferine başladı. Yaptığım araştırmaya göre FIFA önceki TFF’nin “Konyaspor’un borcunu biz Türkiye’de bloke altına alalım, siz yasağı kaldırın” önerisinde bulundu.

Araya TFF seçimlerinin girmesi sonrasında muhtemelen yeni gelen TTF yönetimi bu durumu çözüme kavuşturdu ve bununla birlikte Konyaspor’un transfer yasağı sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler