Konyaspor Ahmet Çalık'ın doğum gününü unutmadı

26.02.2022 - 00:19 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 17:28

Konyaspor'da forma giyen Ahmet Çalık, Ankara-Niğde otoyolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Yeşil beyazlılar Çalık'ın doğum gününü unutmadı

Konyaspor Ahmet Çalık'ın doğum gününü unutmadı

11 Ocak tarihinde Konyaspor'un milli futbolcusu Ahmet Çalık'ın Ankara-Niğde otoyolunda kullandığı otomobil, sabah saatlerinde Gölbaşı Hacılar mevkisinde devrilmiş 28 yaşındaki oyuncu kazada hayatını kaybettmişti. 

 "Kavuşmalarımız mahşere kaldı" 

Tüm Türkiye'yi yasa boğan ölümün ardından Konyaspor 26 Şubat 1994 doğumlu futbolcusu Ahmet Çalık'ın doğum gününü bu gece yayınladığı bir video ile andı. "Kavuşmalarımız mahşere kaldı" manşetli video Konyaspor resmi hesabından paylaşıldı. 

Ahmet Çalık kimdir?

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ahmet Çalık, futbol kariyerine Gençlerbirliği altyapısında başladı. 26 Şubat 1994 Ankara doğumlu olan Ahmet Çalık, Gençlerbirliği altyapısında yetişti. 21 Nisan 2013'te Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig maçında ilk kez A takım forması giyen Çalık, başarılı performansıyla dikkati çekti.

Altyapısında yetiştiği Gençlerbirliği Kulübünde genç yaşta kaptanlık görevini üstlenen Çalık, 2016-17 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray ile sözleşme imzaladı.

Galatasaray'da 3,5 sezon görev alan Çalık, sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesini karşılıklı feshettikten sonra İttifak Holding Konyaspor ile anlaştı.

Stoper bölgesinde görev yapan Çalık, 2020-21 sezonundan itibaren İttifak Holding Konyaspor formasını giyiyordu.

Gençlerbirliği, Galatasaray ve İttifak Holding Konyaspor takımlarıyla Süper Lig'de 192 maça çıkan Çalık, 6 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler