‘Komple futbolcu’ Anastosios Bakesetas: Türkiye maçı çok özel olur!

30.09.2022 - 10:56 | Son Güncellenme: 30.09.2022 - 11:03

Yunan futbolcu Anastosios Bakesetas, Trabzonspor’da komple bir oyuncu haline geldiğini belirterek Uluslar Ligi’nde Türkiye ile eşleşme ihtimalini değerlendirdi.

‘Komple futbolcu’ Anastosios Bakesetas: Türkiye maçı çok özel olur!

AJANSSPOR HABER

Alanyaspor’dan geldiği Trabzonspor’da şampiyonluk sevinci yaşayan Anastosios Bakesetas, Yunanistan basınına açıklamalarda bulundu. Bordo mavili takımda geçirdiği günlerin kendisine çok şey kattığını belirten Bakesetas,  Yunanistan Milli Takımı kaptanı olmasında Trabzonspor’da öğrendiklerinin büyük katkısı olduğunu söyledi.

C Grubu’nda B Grubu’na çıktılar

Avrupa Uluslar Ligi’ne 24 Eylül’de Güney Kıbrıs ile karşılaşan Yunanistan sahadan 1-0 yenik ayrıldı.  27 Eylül’de ise Kuzey İrlanda’yı 3-1 yenerek C Ligi’nde B Ligi’ne yükseldi ve Türkiye’nin play-off’taki muhtemel rakiplerinden biri oldu.

İlgini Çekebilir
Sen misin Bakesetas'a saldıran! Holigana örnek ceza
Habere Git

“Trabzonspor’da komple bir oyuncu oldum”

Milli takım arasında Sportfm'e konuşan Bakesetas, AEK ve Milli takım’da kanat oynadığını belirterek Trabzonspor’da mevkisinin değişmesiyle komple bir ooyuncu haline geldiğini söyledi.

“Kanatlarda tam performans veremiyordum”

Bakesetas şöyle konuştu: “Yunanistan'da oynarken birçok teknik direktörden bir şeyler öğrenmeye çalıştım ve kendimi geliştirmek istedim.  AEK'da ve milli takımda bir kanat oyuncusu olarak oynatıldım.  Ancak kanatlarda tam performans veremiyordum. Trabzonspor'a geldiğimde ise tam anlamıyla 'komple' bir oyuncu oldum. Trabzonspor’a geldiğimden beri düşünce tarzım çok değişti."

“Trabzonspor’da kaliteli bir takımda oynuyorum”

Trabzonspor'un kendisine çok şeyler kattığını vurgulayan Yunan futbolcu, “Trabzon’da çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. Kaliteli bir takımda oynuyorum" dedi.  Bakesetas, Trabzonspor’da kendisine sorumluluk verildiği belirtti ve bunun kendisine öz güven sağladığını açıkladı.

İlgini Çekebilir
Trabzonsporlu eski yıldız futbola veda etti
Habere Git

Yunanistan Milli takım kaptanı oldu

Bakesetas, Yunanistan Milli Takımı kaptanı olmasını da değerlendirdi.  Kaptanlığın başta kendisine zor geldiğini  ve bazı hatalar yaptığınısöyleyen Yunan futbolcu, Milli takım Teknik Direktörü Gustavo Poyet’in verdiği destekle bu konuda daha özgüvenli olduğunu kaydetti.

Kaptanlık kariyerimin en büyük adımlarından biriydi"

29 yaşındaki futbolcu şöyle konuştu: “Milli takım kaptanı olduğumda mental olarak kendimi tamamlanmış hissettim. Kaptanlık kariyerimin en büyük adımlarından biriydi ve düşünce tarzımı çok etkiledi.”

“Yunanistan ile Türkiye eşleşirse ilginç olur”

Uluslar Ligi’nde Türkiye ile Yunanistan’ın play-off’ta karşılaşma olasılığını da değerlendiren Bakesetas, “Bu ihtimali düşünmek de istemiyorum. Ancak Türkiye- Yunanistan benim için çok özel bir maç olur. Takım arkadaşlarıma karşı oynamak gerçekten ilginç  deneyim" dedi.

Bakesetas’ın performansı

Yunanistan Milli Takımı’ya 51 karşılaşmaya çıkan 1993 doğumlu Bakesetas, 8 gol atarken 7 asist yaptı. Yunan futbolcu 2021 ara transfer döneminde 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Alanyaspor’dan Trabzonspor’a transfer oldu. Bordo mavili formayla tüm kulvarlarda 72 karşılaşmada oynadı. 19 kez gol sevinci yaşayan Bakesetas, 14 asist yapmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler