Komite, saldırıyı kınadı!

10.08.2016 - 19:05 | Son Güncellenme: 10.08.2016 - 19:05

Brezilya'da düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nın basın mensuplarını taşıyan otobüse yapılan saldırının taşla gerçekleştirildiği belirtildi.

Düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin sorularını yanıtlayan oyunların güvenlik direktörü Luiz Fernando Correa, içinde birçok basın mensubunun yer aldığı otobüse yapılan saldırı nedeniyle çok üzgün olduklarını belirterek, "Yapılan saldırı, olimpiyat ruhuna yakışmayan, çok üzücü bir olay." dedi.

Saldırının detaylarını anlatan Correa, "Saldırganların otobüse taş fırlatarak zarar verdiğini belirledik. Otobüsün camları, taş nedeniyle kırıldı. Saldırının hemen ardından güvenlik kuvvetleri otobüse binerek yolcuları olay bölgesinden uzaklaştırdı. Otobüs de güvenli bir yere çekildi." diye konuştu. 

- "Yeni önlemler alınacak"

Güvenlik önlemlerinin artılacağını söyleyen Correa, "Olayın gerçekleştiği bölge güvenlik güçlerini kontrolü altında ve takviye kuvvet ekipleri de yönlendirildi. Hükümet yetkilileriyle olayın soruşturmasında ortak çalışma yürütüyoruz. Bu tip hadiseleri engellemek için ekstra güvenlik tedbirleri alınması yönünde onlarla temas halindeyiz. Yeni önlemler gelecek." ifadelerini kullandı.

Olimpiyat organize komite sözcüsü Mario Andrada ise olayın dün Deodoro Spor Salonu'ndan ayrılan olimpiyat otobüsünde gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Otobüsün içindeki gazeteciler, bana büyük bir ses duyduklarını ve camların kırıldığını söyledi. Otobüs şöförü, saldırının etkisiyle bir süre yola devam ettikten sonra aracı durdurup doğrudan güvenlik yetkilisiyle irtibata geçti. Daha sonra otobüs, güvenlik konvoyu eşliğinde olay yerinden uzaklaştırıldı. Mağdurlar, medya köyünün merkezine getirildi. Gördüğümüz kadarıyla, bazı gazeteciler elinden ve dizlerinden yaralandı. Saldırının ardından şoku atlatamamışlardı ve ufak çaptaki yaraları tedavi altına alındı."

Saldırıda hafif yaralanan 3 kişinin arasında Türk olimpiyat gönüllüsü Kaan Korkmaz ve gazeteci Joanna Moyse'un bulunduğu da belirtiliyor. Uluslararası basında yer alan haberlerde, otobüs camında 2 deli̇k olması nedeniyle saldırının si̇lahla gerçekleşme i̇hti̇mali̇ üzeri̇nde durulmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler