Kolombiya'yı karıştıran karar! Radamel Falcao kürtaj karşıtı çıktı!

24.02.2022 - 09:46 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 09:55

Galatasaray'ın eski futbolcusu Radamel Falcao, ülkesi Kolombiya'da futbol dışındaki bir konuda gündeme oturdu. Tecrübeli futbolcunun 2017 yılında yaptığı bir açıklama ortaya çıktı.

Kolombiya'yı karıştıran karar! Radamel Falcao kürtaj karşıtı çıktı!

Kolombiya Anayasa Mahkemesi'nin gebeliğin 24. haftasına kadar gönüllü olarak sonlandırılmasını suç olmaktan çıkarma kararı ülkede tartışma yaratmaya devam ediyor.

Ülkede 2006'dan bu yana yürürlükte olan kürtaj yasası, hamile kadının beden veya ruh sağlığı için risk oluşturması, cinsel istismar gibi vakalarda kürtaja yasal olarak izin veriliyordu. Bu istisnalar dışında kürtaj yapan ve yaptıran kişilerle ilgili 16 aydan 54 aya kadar hapis cezası veriliyordu.

Falcao'nun kürtaj karşıtı videosu ortaya çıktı

Kolombiya Anayasa Mahkemesi tarafından alınan bu karar sonrası ülkede büyük bir tartışmaya neden olurken, Galatasaray'ın eski futbolcusu Radamel Falcao'nun 5 yıl önce kaydedilen bir videosu ortaya çıktı.

Falcao ve Rodriguez'in açıklamaları gündem oldu

2017 yılında yayınlanan kürtajı reddeden ünlüler videosunda Kolombiya'nın ünlü futbolcuları Radamel Falcao ve James Rodriguez'in de açıklamalarının yer aldığı ortaya çıktı.

Falcao'nun 32 yaşında olduğu dönemde çekilen videoda yıldız futbolcu, “Kürtaja hayır. Çünkü hayat çiçek açarken kesilmemeli. Çünkü çiçeklenmeden sonra meyveler gelir” ifadelerini kullanıyor. James Rodriguez'in ise videoda “Merhaba, ben James Rodriguez. Her koşulda kürtaja karşıyım ve yaşamı destekliyorum” şeklinde konuştuğu kaydediliyor.

İlgini Çekebilir
Falcao, bildiğimiz gibi...
Habere Git

James'in iki, Falcao'nun 4 çocuğu var

James'in iki çocuğu bulunurken, Radamel Falcao'nun şu anda Dominique, Desireé, Annette, ve Jedidiah isimli 4 çocuğu var.

Falcao için İspanya'da işler yolunda gitmiyor

36 yaşındaki dünyaca ünlü futbolcu La Liga'da bekleneni veremiyor. Rayo Vallecano forması giyen Kolombiyalı yıldız 3.5 aydır gol atmayı başaramadı.

Senin için hazırladığımız haberler