Kokoskov, Vesely, Obradovic… Fenerbahçe Beko'daki son durum

09.05.2021 - 18:11 | Son Güncellenme: 09.05.2021 - 18:21

Fenerbahçe’nin basketboldan sorumlu yöneticisi Sertaç Komsuoğlu, Igor Kokoskov ile kriz yaşadıklarından, Jan Vesely’nin ayrılacağı haberlerine kadar birçok konuya açıklık getirdi.

Kokoskov, Vesely, Obradovic… Fenerbahçe Beko'daki son durum

AJANSSPOR-HABER

FB TV’de Overtime programının konuğu Fenerbahçe Beko Basketbol Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, önemli konulara değindi. Yunan medyası, sarı-lacievertli yönetim ile başantrenör Igor Kokoskov’un anlaşamadığını ve Sırp çalıştırıcının takımdan ayrılacağını öne sürmüştü.

'Kokoskov ile problem mi var' mesajları geliyor'

Kokoskov ile gelecek sezonun planlamasını yaptıklarını açıklayan sarı-lacivertli yönetici, Komsuoğlu, “Sosyal medyadan hocamız ile yönetim arasında problem olup olmadığına yönelik çeşitli mesajlar geliyor. Dün Yunanlı bir gazeteci bu konuyu gündeme getirdi. Koçumuzla, Fenerbahçeli bir yöneticinin arasının kötü olduğu doğrultusunda, ki o yönetici de benim sanıyorum. Ama böyle bir şey yok” dedi.

'Hocamız takımımızın başında'

Sarı-lacivertli yönetici şöyle devam etti: “Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki Maurizio Gherardini ile haftanın 5-6 günü toplantılar yapıyoruz. Bu toplantıların bir bölümüne sevgili hocamız Igor da katılıyor. Hocamız takımının başında ve bu tip dedikodulara söyleyebileceğim tek şey perşembe günü play-off’lara başlıyoruz. Gönül isterdi ki taraftarlarımız da gelsin ama hazırız. Bunlar dedikodu diyeceğim ama bunların önüne geçmemiz mümkün değil. Özellikle EuroLeague’de normal sezon bittikten sonra bu haberler çok artıyor.”

'Vesely'yi Milano alıyor' dediler'

Oyuncularla ilgili haberleri de değerlendiren Fenerbahçe Yöneticisi,  “Örneğin dün de ‘Vesely’i Milano alıyor’ dendi, sonra bu konuyla ilgili menajeri bir açıklama yaptı, ‘yok böyle bir şey’ diye. Geçtiğimiz hafta ‘Dyshawn Pierre CSKA’ya gitti’ gibi haberler çıktı. Ama doğaldır, taraftarlarımızın bu tip haberlere çok inanmamasını tavsiye ediyorum. Ancak daha da çıkacaktır bu tip haberler çünkü Fenerbahçe, iddialı bir takım” açıklamasında bulundu.

'İlk 8'deki en düşük bütçeli takım Fenerbahçe'

Fenerbahçe’nin EuroLeague’de ilk 8 içindeki en düşük bütçeli takım olduğunu belirten Komsuoğlu, “CSKA ve Barcelona’nın bütçeleri 44-46 milyon Euro bandında, biz 18-20 bandındayız. Ligi 18’inci tamamlayan Khimki Moskova’nın bandı da 30-32. Şunun altını çizmek istiyorum; biz Barcelona maçında başlayan Jan’ın ayağının sakatlanmasıyla ve arkasından gelen 3-4 korona vakamız olmasaydı ben hala iddialı bir şekilde CSKA’yı elerdik diyorum” şeklinde konuştu.

 

Ülker Salonu'na müze yapılacak

Programda Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'na müze yapacaklarını açıklayan Sertaç Komsuoğlu, “Fenerbahçe’nin Şükrü Saracoğlu’nda çok güzel bir müzesi var. EuroLeague kupamız orada. ‘Bu kadar ekolü olan bir takımın salonda da müzesi olması lazım’ dedim. Bu doğrultuda müzemizi yapıyoruz. Türkiye’nin belki de en güzel müzelerinden biri olacak, çünkü konsept müzesi yapıyoruz. Kupalar değil daha çok Fenerbahçe Beko’yu ışıklarla, tarihiyle anlatacak değişik bir müze yapıyoruz. Orada da EuroLeague kupamız olacak. EuroLeague’i almış bir takımın salonunda o kupa olmalı. Salonun da yaşayan bir yer olmasını istiyoruz” dedi.

'Obradovic geliyor müjdesi'

Zeljko Obradovic’ten övgüyle bahseden Komusoğlu,“Obradovic efsane koçumuz. Doğum gününü kutladık, herkes ‘Bravo, çok güzel’ dedi. Bu yapmamız gereken bir şey. Bunları yaptık diye kimse bizi alkışlamasın. Efsane koçumuz inşallah önümüzdeki günlerde gelecek, her zaman da görüşüyoruz. Salonumuzda misafir olacak değil, o her zaman ev sahibi gibi de gelir salonumuza. Heykel konusuna gelirsek de bu Yönetim Kurulu’nda alınacak bir karar ama dediğim gibi ben bugün yöneticiyim ama sahada maçları seyreden biriyim. Taraftarlarımızın düşüncelerini ben de yaşıyorum, ben de hissediyorum. Aldığımız EuroLeague şampiyonluğu halen Türkiye’ye gelmiş en üst düzey kupadır” diye konuştu.

'Fenerbahçe'nin gedefi ligde şampiyonluk'

Son olarak ING Basketbol Süper Lig’de hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Sertaç Komsuoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Play-off ilk turda Daçka’yla eşleşeceğiz gibi. O turu geçersek ki inşallah geçeceğiz, Karşıyaka-Telekom galibiyle oynayacağız. Sonra da final serisi başlıyor. Bu sene biraz hızlandırılmış program yapılacak. İddialıyız… 

'Efes'e kaybettik ama final serisi başka olur'

Taraftarımız son Anadolu Efes maçından sonra ‘ne oluyor, yenilgiler üst üste geliyor’ gibi tepki gösterdiler. Final serisi normal lig serisine benzemez. İnşallah oraya gerek mental olarak gerek fiziken hazır olarak geleceğiz. Hedefimiz şampiyonluk. Ama dediğim gibi kolay bir seri olmaz. Şampiyon olmamız için önce çeyrek finali geçmemiz gerekiyor. O nedenle biz önümüzdeki maça bakalım. Perşembe günü oynayacağımız maça konsantre olalım.”

Senin için hazırladığımız haberler