İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un söylediği mektuptaki üç hakem

06.11.2023 - 12:35 | Son Güncellenme: 06.11.2023 - 12:45

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un eski MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın görevden alınmasını bir mektupla istediği üç hakemin adını Erman Toroğlu canlı yayında ifşa etti. İşte detaylar.

İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un söylediği mektuptaki üç hakem

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yüksek divan kurulunda eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı bir mektup bırakarak üç hakemin görevden alınmasını istediğini açıkladı. Koç,"Tatlı, TFF'ye bir mektup bırakıyor. İçeriğini TFF'den bilen yok, merak eden de yok. Serdar Tatlı, 3 hakemden bahsediyor, 'Bu hakemlere kesinlikle maç verilmemeli' diyor" dedi. Koç'un ifşa etmediği isimleri yorumcu Erman Toroğlu açıkladı.

Tatlı'nın üzerini çizdiği 3 hakemi ifşa etti

Aspor'daki yayında Erman Toroğlu “Ben Ali Koç’un söylediği 2-3 ismi daha önce burada anlattım. Serdar Tatlı, 3 hakemin bırakmasını istiyor. Mustafa Öğretmenoğlu, Koray Gençerler ve Serkan Tokat’ın isimlerini bildiriyor” dedi. Tatlı’nın bu üç hakeme telefon açtığını anlatan Toroğlu, “Tatlı diyorki ‘Ya Koray’cığım akşamki maçta ne oldu? Sen bunu yaptın, bunu yapmadın’. Sonra kapatıyor ve telefonu ötekini arıyor. Mustafa Öğretmenoğlu’nu arıyor ve yine anlatıyor Koray’a dediklerini. Tatlı bu hakemlerin VAR kayıtlarını dinliyor. Üç hakemin de Tatlı’ya dedikleri yalan! Çünkü, VAR’daki ses kayıtları birbiriyle çelişiyor. Tatlı da bununla ilgili zabıt tutuyor”  dedi.

"Serdar Tatlı'yı zurnanın son deliği yapıyorlar"

Serdar Tatlı’nın elindeki raporu başka birisine teslim ettiğini iddia eden yorumcu, “Serdar Tatlı’yla hayatımda hiç karşılaşmadım ama bir şey daha anlatacağım: Tatlı, elinde raporlarla başkanın yanına gidiyor. ‘Bunu başkana vereceğim’ diyor. Oturan kişi de ‘Siz bana verin onu’ diyor. Tatlı’da ‘Bundan başkanın haberi var mı?’ diyor. O oturan kişi 'Var' diyor. Ve Serdar Tatlı raporu bırakıp oradan gidiyor. Muhattaba bak, zurnanın son deliği yapıyorlar MHK Başkanına!” diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Ali Koç, Ogün Altıparmak'a patladı!
Habere Git

‘Tatlı'nın bıraktığı evrak bende var’ dedim, kaldılar öyle'

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kendisini çağırdığı açıklayan Toroğlu, "Gittim. Dedim 'Başkan, giden komite (Serdar Tatlı MHK'sı) size bir şey bıraktı'. 'Öyle bir evrak bende yok' dedi. 'O evrakın bir benzeri bende var' dedim. 'Size vereyim mi' dedim. O defteri kaybedemezsiniz! O deftere imza atılıyor. O defteri kaybedemezler. Yok öyle hikâye! 'Bana evrak gelmedi' diyemezsin. Diş hekimi değilim ama adamın dişini çekerim. Hem de narkozsuz çekerim! İpi bağlarım asılırım! Bazı evraklar sümen altı oluyor demek ki. 'Bu evrak bende var' dedim, kaldılar öyle bir şey diyemediler. Sonra genel sekreter (Kadir Kardaş) ayrıldı, dış işlerine vermişler, oraya gitti” dedi.

"Özkalfa, Uilenberg'in dişçiliğini yapıyor"

Ali Koç'un mesleği dişçilik olan Tolga Özkalfa'ya yurt dışından hastalarının geldiğini söylemesine de değinen Erman Toroğlu, "Uilenberg dişçi olan bu adamın yanına gidiyor, bedava! Leş, leş! Bedava yapıyor. Yok öyle iş! Git paranı ver İstanbul’da dişçi mi yok?” MHK Eğitim Danışmanı olarak bir dönem görev yapan Jaap Uilenberg, Nisan 2022 yılında ayrılmıştı.

"Bir avuç insan Türk futboluyla dalga geçiyor"

Birkaç kişinin Türk futbolunu kötü yere getirmek istediğini söyleyen Toroğlu, “Ali Koç bir fotoğraf (Cüneyt Çakır ve Alper Ulusoy'un kahvaltı yaptığı) gösterdi bugün. Size bir şey diyeyim mi? Bir avuç insan Türk futboluyla dalga geçiyor. Kafa yapıyorlar, top gibi oynuyorlar ve yöneticilerde acemi olduğu için bunlar pinpon topu gibi oynuyorlar. Biraz dikkatli olun hepinizi yakıyorlar! Hak edeni getirmiyorlar, torpil, torpil, torpil! Hak eden çocuklar hepsi aşağıda eziliyorlar. Çünkü raporlar ona göre yazılıyor. Mesela Lale Orta, Erol Ersoy’a ‘Bu adama sahip çıkalım, raporu değiştir’ diyor! Erol Ersoy da ‘Ben maçı izledim değiştirmem’ diyor. Sonra ne oluyor? Ersoy’u UEFA listesinden atıyorlar, gözlemci listesine kendisini yazıyor Lale Orta!” dedi.

"Bahattin, Zorbay'ı istemediğini niye yazılı söylemedin"

Erman Toroğlu, bugün yayıncı beINSport'ta yorumculuk yapan Bahattin Duran'ın Fenerbahçe-Trabzonspor maçına atanan Zorbay Küçük'e dair açıklamalarını da eleştirdi:

“Bahattin Duran, Fenerbahçeli taraftarlara küfür ettirtti Zorbay Küçük için. Zorbay, 1 saat küfür yedi Fenerbahçeliler'den. Ses kayıtları var bende. Ya Bahattin, sana maç verdiklerinde telefon açıp ‘Ben Cüneyt Ağabey'imle çıkarım ,başka kimseyle çıkmam’ dedin mi demedin mi? Ya arkadaş, sen tecrübelisin, Cüneyt ile çıkıyorsun. Sen niye Zorbay’a yardım etmiyorsun? Çocuk daha amatör, yeni çıkıyor, yardım et ya o maçta. Uyanık! MHK buna diyorki ‘Sen bize bunu yazılı ver’ diyor. Niye yazılı vermedin kardeş! Cevap versene! Niye yazılı demedin ‘Cüneyt’ten başkasıyla çıkmam’ diye. Çıktın maça sonra o çocuktan intikam almaya çalışıyorsun! Utanmıyor musun sen?” 

"Oğuz Sarvan beni aradı telefonu açmadım"

Erman Toroğlu, geçen hafta Fenerbahçe lehine Hatayspor maçında penaltı verilmesini sağladığı için sonraki iki hafta maç alamadığını belirterek 27 yıllık yardımcı hakemliğine nokta koyduğunu açıklayan Kemal Yılmaz'a değinen Toroğlu, “Merak ediyorum ya, acaba Kemal Yılmaz ve Bahattin Duran arasında bir şey mi geçti? Ey federasyon! Bu Bahattin Duran’ın neler yaptığı ortada, niye cevap vermiyorsunuz?” dedi.

Eski MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ın kendisini aradığını söyleyen Erman Toroğlu, “Bugün beni Oğuz Sarvan aradı, öğlen saat iki falan. Ben de telefonu açmadım. Benim aram kötü değildir Oğuz Sarvan ile ama bundan sonra bana yazılı yapacaklar açıklamaları. Çünkü uçuyor söylenilenler” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler