Koç: "Toplantı düzenleyenlere hak ettikleri cevabı vereceğiz"

05.07.2020 - 12:00 | Son Güncellenme: 05.07.2020 - 12:06

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bazı çevrelerin toplantılar düzenlediğini belirterek, Ağustos ayında yapılacak Mali Genel Kurulu işaret etti. Başkan Koç, kulüpteki muhalif çevreleri işaret ederek, "Hak ettikleri cevabı vermenin zamanı geldi." dedi.İşte detaylar...

Koç: "Toplantı düzenleyenlere hak ettikleri cevabı vereceğiz"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2 yıl önce göreve geldiğinde beklediklerinden daha yüksek bir borç yüküyle karşı karşıya olduklarını açıklamıştı.

Ancak Koç, daha sonra bu konuyu çok fazla dillendirmeden, çözüm arayışlarına girdi.

Gerek şahsen hibe yaparak gerekse de 'Fener Ol' kampanyasıyla kulübe kaynak oluşturmaya  çalıştı. Koç, yeni sponsorlukların yanı sıra son olarak döviz cinsinden borçları yeniden yapılandırarak, Türk Lirası'na çevirdi. Koç, kulübü devraldıklarındaki borcun nasıl oluştuğuna dair suskunluğunu bozmaya hazırlanıyor.

Koç, geçen hafta Habertürk'te katıldığı programda bir çok açıklama yaptı. Ancak kendisinden önceki dönemin mali durumuna dair sözleri tabir caizse arada kaynadı. Koç, kulüp çevrelerinde toplantılar yapıldığını dile getirerek, bunlara hak ettikleri cevabı vereceklerini söyledi.

'Bizi taca atmak istiyorlar'

Bazı çevrelerin toplantılar düzenlediğini belirten Koç, "Hak ettikleri cevabı vermenin zamanı geldi" dedi. Bu sözleriyle kulüpteki muhalif çevrelere adeta meydan okuyan Koç, Ağustos sonuna doğru yapılacak mali genel kurulu da adres gösterdi.

Koç, "Çünkü her şeyi anlatacağız. Bazı kesimler şöyle bir hava yaratmaya çalışıyor: Bunlar ne muhasebeden anlayan insanlar, ne de Fenerbahçe’nin borcunun ne olduğu umurunda olan insanlar. Bunların derdi sistematik bir merkezden yönetilerek, bizi taca atmak.

Söylemediğimiz çok şey var. Bunu da 'bir konuşsam ne konuşurum' anlamında söylemiyorum ama 'kol kırılsın yen içinde kalsın' şeyi bitti. Biz bu kadar sıkıntı yaşarken, bu kadar üstümüze gelinirken, bazı kesimlerin son derece keyif alır şekilde, toplantılar düzenleyip, kendilerine göre çabalar sarf edip,bir eylem içinde olurlarsa, olurlarsa değil, oluyorlar; onlara da hak ettikleri cevabı vermenin zamanı geldi" dedi.

'Hissedersek bir dakika durmayız...'

Herkesin işine geldiği gibi hareket ettiğini kaydeden Koç, "Kim Fenerbahçe için ne yapmış, daha iyi anlatmanın zamanı geldi. O yüzden onu da burada söylemek istiyorum. Fenerbahçe’nin borcu nedir, ne değildir? Ne kadarı banka borcu ne kadarı, toplam borç? Tekrar anlatmamız gerekiyor. Yine bazı açıklamalarımızı başka yerlere çekiyorlar. Sağlık olsun. Dimdik ayaktayız.  Sonuna kadar mücadeleyi vereceğiz. İstenmediğimizi hissettiğimiz anda inanın bir dakika dahi durmayız"  diye konuştu.

Diğer yandan sorunları çözümü için iki dönem gerektiğini söylediğini hatırlatan Koç, böylece gelecek yaz seçime gireceğinin de açık bir işaretini verdi. Fenerbahçe'de seçim Mayıs 2021'de yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler