Koç Rams yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor

05.11.2020 - 16:04 | Son Güncellenme: 05.11.2020 - 16:28

Amerikan futbolunda (korumalı futbol) Türkiye’de takımlar, formunu korumak için, pandemi dönemindeki şartlara göre çalışmalarını sürdürüyor. Koç Rams de bu takımlar arasında yer alıyor.

Koç Rams yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

Koç Rams, Türkiye’de Amerikan futboluna son yıllara damgasını vuran takım. Öyle ki, ulaşılması zor başarılara erişen Rams, 2020 yılında Yeditepe Eagles’ın şampiyon ilan edilmesine kadar, Türkiye Korumalı Futbol 1. Ligi’ne ambargo koymuş ve 4 sene üst üste şampiyon olmuştu. Ayrıca Rams, 2018 yılında, Orta Avrupa Futbol Ligi’nde (CEFL) final maçına çıkma başarısını göstermişti.

Ancak Koç Rams’te erken sona eren 2020 sezonu sonrası değişiklikler yaşandı. Takımın kurucu isimleri arasında yer alan ve son olarak hem baş antrenörlük hem de takım yöneticiliği yapan Saygun Ofluoğlu ile birlikte birkaç isim, Bahçeşehir Lions’a geçti. Takımın yeni baş antrenörü, özel takım koordinatörü olan Fırat Güncü oldu.

“Önemli olan kişiler değil kurumlardır”

Yeni sezon hazırlıklarına belli koşullar altında devam ettiklerini söyleyen Baş Antrenör Fırat Güncü, “Aslında yeni bir döneme girmedik; yıllardır var olan sistemimiz devam ediyor. İsim değişiklikleri oldu ama sonuçta önemli olan kişiler değil kurumlardır. Bizim bu takımda iyi bir kurumsal hafızamız var. İyi bir kültürümüz var. Bu hep beraber, oyuncular sayesinde gerçekleştirilen bir şey. Oyuncularımızın, koçlarımızın önemli bir kısmı halen daha burada. Bunu en iyi şekilde devam ettirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

COVID-19 sürecinde çalışmaların nasıl olduğunu da aktaran Fırat Güncü, “Enteresan bir sezon açıkçası. Maçların olup olmayacağını henüz bilmiyoruz. Olursa, nasıl bir takvim olacak? Ya da 2 ay sonra idman yapmamıza izin verilecek mi? O yüzden şu an takımdaşlık olgusunu bir arada tutabilmek için, oyuncuların paslanmasının önüne geçebilmek için, haftada 1 şeklinde, ufak bir tempoda antrenmanlarımıza başladık. Önümüzdeki sürece göre, federasyondan bize gelecek haberlere göre, COVID-19’un durumuna göre belki hiç idman yapamayabiliriz ya da artabilir.” dedi.

“Gelişim odaklıyız ama maçlar olursa…”

Sezon içindeki hedeflerinden de bahseden Güncü, “Bizim bu seneki hedefimiz, maçın oynanıp oynanmayacağını bilmediğimiz için şu an en kötü senaryoya; sanki lig oynanmayacakmış gibi hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Bu sene bizim odağımız, elimizdeki oyuncuların, buraya zor şartlarda gelmiş oyuncuların daha iyi oyuncular olarak ayrılmasını istiyoruz. Antrenmanlarımızı da sosyal mesafeye göre yapıyoruz. Gelişim odaklı bir süreç içindeyiz ama maçlar olursa da şampiyonluğa odaklanacağız.” açıklamalarında bulundu.

Birçok takım çalışıyor

Koç Rams, Üniversiteler kapalı olduğu için antrenmanlarını Mecidiyeköyspor’un Cemil Candaş Tesisleri’nde yapıyor. Sahada, Pro Lig takımı oyuncularının yanı sıra, U-19 takım oyuncuları ve kadın flag futbol (bayrak futbolu) takımı da yine aynı yerde antrenmanlarını sürdürüyor.

 

Defans takımı çalışması

Hücum hattı çalışması

Yardımcı Antrenörlerden Taner Ongun

Koç Rams'in yeni transferlerinden Yiğit Timer 

Koç Rams'in yeni yüzleri

Savunma oyuncularından Alperen Ünlü ve Reşit Ülgenalp

Zafer Ceylan ve Fatih Ovalı

Denizhan İğdir

Koç Rams Flag Football takımı antrenörleri Genco Darcan ve Kaan Aygun

Elif Nur Nas

Zeynep Demirezen 

Aslı Aykaya

Gizem Hanoğlu

Cansu Ongun ve Gizem Hanoğlu 

Ayşe Eda Yılmaz

Senin için hazırladığımız haberler