Kobe Bryant'ın öldüğü kazanın raporu ortaya çıktı

18.06.2020 - 11:28 | Son Güncellenme: 18.06.2020 - 11:38

Kobe Bryant'ın öldüğü kazanın raporu ortaya çıktı

NBA efsanesi Kobe Bryant, 13 yaşındaki kızı Gianna ve 7 kişinin hayatını kaybettiği helipkopter kazasıyla ilgili rapor ortaya çıktı.

26 Ocak’ta, Los Angeles Lakers efsanesi eski baskebolcu Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın da içinde bulunduğu helikopterin yaptığı kazada; pilotu içinde bulundukları yoğun sis esnasında alçaldıklarını değil, yükseldiklerini sandığı belirlendi.

ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu'nun (NTSB) görevlendirdiği müfettişler olayla ilgili bir rapor hazırlarken, pilot Ara Zobayan’ın hava trafiği kontrol ekibine telsizden 4 bin fite çıkmakta olduklarını söylediği belirtildi.

Yoğun sisten dolayı yön algısını kaybeden Zobayan'ın o sırada giderek alçaldığı ortaya çıkarken, uzmanlar düşük görüş mesafesinde bunun yaşanabileceği kaydedildi.

Müfettişlerin raporunda, Ara Zobanyan'ın mekansal yönelim bozukluğu (Spatial disorientation) yaşama ihtimalinin çok yüksek olduğu ve bu yüzden alçalıp çakıldığı görüşünü bildirdi.

Mekansal yönelim bozukluğu (Spatial disorientation) nedir?

Havacılık vertigosu da denenen disoryantasyon, pilotun dünya yüzeyine göre pozisyonunu denge organlarıyla tam ve bilinçli olarak belirleyemediği bir yetersizlik durumudur. Pilotlar disoryantasyonun bütün şekillerini VERTİGO olarak adlandırırlar. Vertigo bir çeşit halüsinasyon yaşantısıdır; kişi döndüğünü, hareket ettiğini, dik durmadığını vs. sanır.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler