Kızılay İyilik Koşusu yapıldı

08.11.2015 - 13:46 | Son Güncellenme: 08.11.2015 - 13:46

Türk Kızılayı'nın bu yıl ilk kez düzenlediği "Kızılay İyilik Koşusu" Ankara'da yapıldı.

Kızılay Meydanı'nda düzenlenen organizasyona Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, eski federasyon başkanı Mehmet Terzi, Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül, eski milli halterci Halil Mutlu, milli sporcular, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Coca Cola, Xerox ve Spor Toto'nun sponsorluğunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Olimpik ve Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği'nin desteklediği etkinlikte 6 kilometre, 10 kilometre, çocuk ve halk kategorilerinde yarışmalar düzenlendi.

Katılan herkesin birinci kabul edilerek madalya ve sertifika verildiği organizasyondan elde edilen gelir, "Sevgi Bohçası", "Özel Eğitim Sınıfları" ve "Aşevi" projelerine aktarılacak. 

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğe katılan bütün şampiyon sporculara teşekkür etti.

"İyilik Yap" adıyla her yarışanın birinci olduğu bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirten Çintimar, "Kızılay Meydanı'nda bütün dünyaya örnek olacak bir organizasyon yaptık" dedi. 

Yarışı tamamlamasının önemli olduğunu ifade eden Çintimar, "Biz de ilk defa, halkla beraber, katılan herkesin birinci olduğu bir yarışı bitirdik. Koşmamız lazımmış. Koşabiliyorken koşmak lazım" ifadelerini kullandı. 

Halk koşusuna katılan Taha Akgül de etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Organizasyona destek olmak için geldiklerini belirten Taha Akgül, "Avrupa ve dünya şampiyonu bir sporcu olarak koşacağım. Birinci olmayı düşünüyorum, inşallah başarırım" diye espri yaptı. Milli sporcu, antrenmanı olduğu için yarıştan erken ayrılmak zorunda kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler