“Kiricocho!..” Sevilla kalecisi Bono, Haaland’ı tılsımla durdurmak istemiş!

11.03.2021 - 14:01 | Son Güncellenme: 11.03.2021 - 14:59

Şampiyonlar Ligi haberleri… Cüneyt Çakır’ın yönettiği Borussia Dortmund-Sevilla maçındaki penaltı sırasında kaleci Bono ile Haaland arasında yaşanan diyaloğun sırrı ortaya çıktı. İşte kökeni Güney Amerika’da 1982 yılında gerçekleşen bir olaya dayanan ilginç futbol büyüsü…

“Kiricocho!..” Sevilla kalecisi Bono, Haaland’ı tılsımla durdurmak istemiş!

Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki Borussia Dortmund-Sevilla mücadelesi sıradışı bir diyalogla gündeme geldi. Bilindiği gibi karşılaşmanın 48. dakikasında maçı yöneten Cüneyt Çakır Alman ekibi lehine penaltı noktasını göstermişti. Bu sırada Sevilla kalecisi Bono, Erling Haaland’a, “Kiricocho” diye bağırdı ve penaltıyı kurtardı.

İkili arasındaki diyalog sarı kartla sonuçlandı

Ancak Çakır’ın ihlal tespit edip penaltıyı tekrarlatmasıyla Norveçli yıldız bir kez daha topun başına geldi ve bu defa hata yapmadı. Gol sonrasında önceki diyalogdan dolayı Bono’nun yanına giden ve sevincini kaleciye doğru yaşayan Haaland, Cüneyt Çakır’dan sarı kart gördü. 

Peki, Bono’nun penaltı sırasında söylediği ve Haaland’ı bu kadar sinirlendiren “Kiricocho” ne demekti? 

Haaland: Anlamı hakkında hiçbir fikrim yok

Dortmund’un Norveçli yıldızının maçtan sonra yaptığı açıklama kendisinin de bu kelimenin anlamını bilmediğini gösteriyor. Nitekim Haaland, “Kaleci penaltıyı kurtardığında bana bağırdı ve ben de 'umarım senin için bir gol daha atabilirim' diye düşündüm. Ve yaptım da... Bağırırken neyi kast ettiği hakkında hiçbir fikrim yok, bana söylediği şeyin ben de aynısını ona söyledim” diye konuştu.

“Kiricocho”yu dünya futboluna armağan eden Carlos Bilardo

İspanyol ekibi Sevilla’nın Faslı kalecisi Yassine Bono’nun söylediği “Kiricocho” sözü daha çok Güney Amerika futbolunda sıklıkla kullanılan bir kelime ve anlamını bir çocuktan alıyor. Arjantin’i Dünya Şampiyonu yapan Carlos Bilardo, Estudiantes’i çalıştırırken antrenmanlarına “Kiricocho” lakaplı bir çocuk geliyor. Ancak bu gizemli taraftarın idmanı izlediği her gün takımdan bir futbolcu sakatlanıyor.

"Kiricocho"suz tek maçta yeniliyorlar!

Batıl inançlara düşkünlüğüyle tanınan ünlü teknik adam bunun üzerine kötü şans getirdiğine inandığı Kiricocho’yu, rakip takımları stada geldiğinde karşılamakla görevlendiriyor. Bu ilginç uygulama işe yarıyor ve Estudiantes 1982'de şampiyon olurken, evinde 1 maç dışında yenilgi yüzü görmüyor. O karşılaşma da tahmin edileceği gibi “uğursuz çocuğun” bir fırsatını bulup da yanına yaklaşamadığı Boca Juniors takımına karşı oynanan maç oluyor.

Dybala da Vidal'e söylemişti

Hikaye ortaya çıkınca Güney Amerikalı futbolcular “Kiricocho” sözünü rakiplerine uğursuzluk getirmesi için kullanmaya başlıyorlar. Ve zamanla bu gizemli taraftarın adı, Latin Amerika kökenli futbolcular arasında bir tılsıma dönüşüyor. Nitekim Arjantin ile Şili arasında oynanan milli maçta Arturo Vidal penaltı atarken, Paolo Dybala’nın da aynı şeyi söylediği ekranlara yansımıştı.

Süper Lig'de de “Kiricocho” diyen çıkar mı?

Dortmund-Sevilla karşılaşmasıyla bir kez daha futbol gündemine oturan “Kiricocho” büyüsüne bundan sonra hangi takımların başvuracağı ve bizim de ligimize gelip gelmeyeceği ise merakla bekleniyor. 

Senin için hazırladığımız haberler