Brezilya - Güney Kore 4-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

05.12.2022 - 23:55 | Son Güncellenme: 06.12.2022 - 00:57

FIFA 2022 Dünya Kupası'nda son 16 turunda Brezilya ile Güney Kore karşılaştı. Sambacılar ilk yarıdaki 4 golle rakibini 4-1 yenip çeyrek finale çıktı..

Brezilya - Güney Kore 4-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Brezilya, ilk devre bulduğu gollerle Güney Kore'yi 4-1 mağlup etti. İkinci devre maçı rölantiye alarak adeta enerji tasarrufu yapan Sambacılar, çeyrek finalde 2018 Dünya Kupası'nın finalisti Hırvatistan'ın rakibi oldu. Eski Fenerbahçeli Kim Min-Jae ve arkadaşlarıysa son 16 turunda kupaya veda etmiş oldu.

Sambacılar'da Güney Kore karşısında gol perdesini  7.dakikada Real Madrid'in genç yıldızı Vinicius Junior açtı. 13. dakikada kazanılan penaltıda sahneye Brezilya'nın starı Neymar çıktı. Minik adımlarla gelerek penaltıyı kullanan Neymar, farkı 2'ye çıkardı. Penaltı atışı için topu eline alan Rafinha, taraftarların "Neymar, Neymar" tezahüratları üzerine jest yaptı ve topu yıldız futbolcuya verdi.

Richarlison'dan yine muhteşem gol

Sırbistan'a vole ve röveşata karışımı nefis bir gol atan Richarlison, Güney  Kore'ye şık verkaçların ardından yine güzel bir gol atarak skoru 3-0'a getirdi. Brezilya böylece Dünya Kupası tarihinde 3-0'lık skora en kısa sürede ulaştığı maçı oynadı. 36.dakikada Lucas Paqueta, farkı 4'e çıktı. Brezilyalı yıldızlar bu golden sonra da toplu olarak Samba'larını yaptı.  

Güney Kore'nin şeref golü Seung-Ho'dan

Mücadelenin ikinci devresinde farkın daha da açılması beklenirken Brezilya, çeyrek final mücadelesini de düşünerek adete fren yaptı. Bunu fırsat bilen Güney Kore de farkı azaltmak için çabaladı ancak sadece 1 gol üretebildi. Maçın 77. dakikasında Paik Seung-Ho'un attığı golle skor 4-1 oldu. Bu sonuçla Brezilya Katar'da kalırken Güney Kore, evinin yolunu tuttu.

Hırvatistan ile yarı final savaşı

Bu akşam penaltı vuruşları sonrasında Japonya'yı eleyen Hırvatistan çeyrek finalde Brezilya'nın rakibi oldu. Brezilya son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ile yarı finale çıkmak için kapışacak. 9 Aralık Cuma günü saat 18.00'de Education City Stadı'nda karşılaşacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Tite kaleci değişikliği yaptı

Brezilya teknik direktörü Tite kaleci Alisson Becker'i 80. dakikada oyundan aldı. Yerine Weverton oyuna girdi. Böylece Brezilya kadrosundaki 26 oyuncuda tüm maçlarda oynamış oldu 

Asist yapan en yaşlı oyuncu

Richarlison'un golünde pası veren 38 yaşındaki Thiago Silva, bir Dünya Kupası maçında asist yapan en yaşlı oyuncu oldu. Maçın 13. dakikasında penaltı golünü atan Neymar, bu golle Pele ve Ronaldo'nun ardından 3 farklı Dünya Kupası'nda gol atan üçüncü Brezilyalı oyuncu olarak tarihe geçti.

Çeyrek Final karşılaşmaları

Hollanda-Arjantin (9 Aralık)

Fransa-İngiltere (10 Aralık)

Hırvatistan-Brezilya (9 Aralık)

Richarlison, Tite'yi dansa kaldırdı

Brezilyalı oyuncular Katar'da attıkları her golden sonra önce halka şeklinde omuz omuza toplanıp golü kutluyor. Güney Kore karşısında da bu ritüel devam etti ama Richarlison attığı golün ardından ayrıca yedek kulübesine de gitti. Yıldız futbolcu teknik direktörü Tite ile birlikte küçük bir dans şovu yaparak eğlenceli anlara imza attı. 

Stadyum sökülüp Tunus'a taşınacak

Brezilya-Güney Kore maçının oynandığı 974 Stadyumu, son kez Dünya Kupası'na ev sahipliği yaptı. 974 adet konteyner kullanılarak adete bir lego tasarım olarak yapılan stat, kupadan sonra sökülecek. Katar, stadın tüm malzemelerini Tunus'a hediye edecek. 974 Stadyumu Safakes şehrinde yeniden kurulacak. 

Pele'ye moral pankartı açtılar

Brezilya efsane Pele'nin sağlık durumunun kötüye gittiği ve kemoterapiye cevap vermediği haberlerinin ardından futbolcular sahada ona destek pankartı açtı. Brezilya Milli Takımı, üzerine fotoğrafı ve adı yazılı bulunan büyük bir pankart açarak efsaneye Katar'dan moral desteğinde bulundu. 

Neymar, Pele'ye 1 kaldı!

2022 Dünya Kupası'nda ilk golünü penaltıdan kaydeden Neymar, Brezilya'nın dünya futboluna armağanı Pele'yi yakalamaya çok yaklaştı. 76 gole ulaşan Neymar, 1 gol daha atarsa milli takımdaki gol sayısı açısından Pele'yi yakalamış olacak. Neymar ayrıca, Pele ve Ronaldo'dan sonra üç Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran üçüncü Brezilyalı olarak da adını tarihe yazdı. Diğer yandan Vinicius Junior da ilk kez katıldığı Dünya Kupası'nda ilk golünü attı.

Senin için hazırladığımız haberler