Kimler NTV bünyesinde kalıyor, kimler ayrıldı? İşte NTV Spor sonrası son durum...

20.03.2018 - 10:01 | Son Güncellenme: 20.03.2018 - 10:01

Kimler NTV bünyesinde kalıyor, kimler ayrıldı? İşte NTV Spor sonrası son durum...

17 Mart Cumartesi akşamı yayın hayatına son veren NTVSpor'da kanalın kapanmasıyla ayrılıklar da netleşti. Birçok isim ile yollar ayrıldı...

NTV Spor kapanması sonrasında yaşananlar ve yeni kanal D- Max hakkında gelişmeler bu haber başlığı altında yer alıyor..

 

17 Mart 2008’de yayın hayatına başlayan NTV Spor, 10 yıl sonra aynı tarihte 22.30’da resmen kapandı…

Türk spor yayıncılığında önemli bir yer edinen NTV Spor, 17 Mart Cumartesi günü Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonrasında yaptığı yayınla resmen kapandı. 

Kanalın kapanmasıyla birlikte Rıdvan Dilmen’in yorum yaptığı Yüzde Yüz Futbol programı NTV’de devam ediyor. 

Onun dışındaki tüm programlar ise sona erdi.

Kanalda Galatasaray muhabirliği yapan Evren Göz, NTV grubundan ayrıldığını duyurdu. 

Sabah haberlerinde yorum yapan Mert Aydın’ın da görevi sona erdi.

Haber sunucusu Emek Ege’nin durumu ise henüz netlik kazanmadı.

Kırmızı Çizgi pragramının NTV’de devam etmeyeceği bu nedenle Mehmet Ayan, Erbatur Ergenekon ve Serdar Ali Çelikler’le de yolların ayrılacağı ifade edildi. 

 Spor Müdürü Fuat Akdağ, bundan sonra yazılarıyla Hürriyet Gazetesi’nde yer alacak.

Spor Servisi programındaki partneri Mehmet Demirkol’un durumu ise şimdilik bilinmiyor. (Skorer)

NTV Spor’un kanalının satışı için Discovery Communications ile anlaşmaya varılmıştı.

NTV Spor’u aldığı belirtilen Discovery Communications ile Doğuş Yayın Grubu arasında iki yıl önce bir stratejik ortaklık anlaşması da kurulmuştu. Bu ortaklık ile Discovery, Türkiye’deki kanal sayısını 13’e çıkarmanın yanı sıra reklam verenlere daha geniş ve etkin bir portföy sunarak Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası medya şirketi pozisyonunu da güçlendirmeyi hedeflemişti.

Discovery Communications’ın kanalları arasında Eurosport, TLC, Discovery Channel, Discovery Kids, Travel & Living, Animal Planet gibi birçok konsept kanal bulunuyor.

NTV Spor, kapanışını ise "Gerçek efsaneler bir gün evlerine döner..." temalı videolar ile duyurdu.

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen de "Discovery Grubu ile yeni bir anlaşma yaparak ülkemizin televizyon izleyicisine alışılagelmişin dışında bir yayın sunulacaktır. Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor'un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV'de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor" ifadesini kullandı.

NTV Spor'da yayınlanan basketbol maçlarının da web üzerinden ya da NTV üzerinden yayınlara dahil edilmesi düşünülüyor.

NTV Spor'un yerine D-Max isimli kanal yayınlara başladı.

D-Max kanalı, erkeklere yönelik yeni bir eğlence kanalı olacak ve içeriğinde spor yayınları da izleyenlere sunulacak.

D-Max kanalının tüm platformlarda yayın yapması bekleniyor.

Video - NTV Spor'un kapanma anı!

'BENİM KANALIM. BENİM ALANIM'


Ntv Spor'un kapanmasıyla yayın hayatına başlayan DMAX, 'Benim kanalım. Benim alanım' sloganıyla televizyon dünyasına giriş yaptı.

DMAX NEDİR?

 Discovery Networks Türkiye Başkanı ve Genel Müdürü Lydia Fairfax “DMAX kanalını Türkiye pazarına tanıtmaktan ve kanal portföyümüzü daha da genişletip çeşitlendirmekten ötürü oldukça heyecanlıyız.

DMAX zorlu mesleklerden, spor ve arabalara ve en iyi senaryolu içerikleri izleyicilere sunarken aynı zamanda onları eğlendirecek, aydınlatacak ve onlara ilham verecek. İzleyiciler kanalı izlerken çok keyif alacak!” dedi.

DISCOVERY COMMUNICATIONS KİMDİR?


Discovery Communications 220’den fazla ülkede toplam yaklaşık olarak 3 milyar aboneye sahip dünyanın bir numaralı gerçeğe dayalı içerik sağlayan medya kuruluşudur.

Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science ve Investigation Discovery liderliğinde ABD’li ortak teşebbüsü OWN: Oprah Winfrey Network’ü de içeren yayın ağı ile Discovery, insanların meraklarını gidermek için çalışmaktadır. Discovery aynı zamanda Avrupa, Pasifik Asya, Orta Doğu ve Afrika’da yayınlanan ilk spor eğlence grubu Eurosport International’in çoğunluk hissesine sahiptir.

Discovery ayrıca okullar için hazırlanan eğitim ürünleri ve hizmetlerinin lider sağlayıcısıdır ve ödüllü seri K-12 dijital ders kitabı dahil olmak üzere birçok farklı dijital medya hizmetinin sahibi ve uygulayıcısıdır.

16 Discovery markası; Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da 109 ülkede yaklaşık 504 milyon kişiye 20 farklı dilde yayın yapmaktadır. 

Biz buraya geleli 12-13 yıl oldu. Çok önemli kuruma, Ntv'ye geldik. Türk sporuna en çok hizmet eden kurumdu. Türkiye'de 81 milyon nüfuslu Türk sporuna kulüp ayırt etmeksizin fazlasıyla hizmet ediyordu. Ntv, Ntvspor'u çocuğu olarak görüyordu. Ekonomik bir kriz olduğunu düşünmüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bence Türk sporu adına çok büyük bir kayıp. Ama yapacak bir şey yok hayat devam ediyor. Burada ya da başka bir yerde çalışırız. Holdingin bize kazandırdıkları için teşekkür ederim. Bize emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böyle bir kaliteyi bir daha zor bulurlar. İnşallah şaşırtırlar beni. Bütün izleyicilerimize kusurumuz olduysa da affola. 

Öte yandan EuroHoops'un haberine göre Operasyon Direktörü ve basketbol yayınlarından sorumlu isim Erkan Arseven, NTV’de spordan sorumlu müdür olacak.

Maç spikeri Gökhan Çetinbaş ile kurumun yolları ayrıldı.

Uzun yıllardır NTVSpor’da yorumculuk yapan İhsan Bayülken’in ise kurumla olan sözleşmesi Haziran sonuna kadar devam ediyor.

Basketbol muhabiri ve Son Çeyrek programının sunucusu Pınar İlik Üçer ise önümüzdeki günlerde doğum iznine ayrılacak. Ancak izin dönüşü kendisiyle yola devam edilip edilmeyeceği henüz belli değil.

Özellikle maç spikerliğiyle adeta destanlar yazan Ercan Taner, NTV’yle vedalaştı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ercan Taner, "NTV’den bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Siz sayın seyircilerime bugüne kadar gösterdiğiniz ilgiden ve 35 yıldır bu meslekte bana vermiş olduğunuz destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Saygı ve sevgilerimle..." ifadelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler