Kim Min-Jae’nin kartının rengi ne olmalıydı?

18.10.2021 - 12:28 | Son Güncellenme: 18.10.2021 - 12:30

Trabzonspor- Fenerbahçe karşılaşmasında Kim Min Jae'nin pozisyonu tartışma yarattı. Kim'in kartının rengi ne olmalıydı ve kaç maç ceza alacak? Hüseyin Özkök yazdı...

Kim Min-Jae’nin kartının rengi ne olmalıydı?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında maçın en çok tartışılan pozisyonu Fenerbahçeli savunma oyuncusu Kim Min-Jae’nin hakemin verdiği faul kararı sonrası oyundan atılmasıydı. Güney Koreli oyuncunun Djaniny’e müdahalesi futbolun tam da gri, yani “sana göre bana göre” olarak tanımlanan pozisyonlarından biriydi. Burada insanların bölünmesi normal ve hakemin verdiği karara saygı göstermek gerekir.

Ancak bu faul kararından sonra hakemin gösterdiği kartın rengi sarı değil doğrudan kırmızı olmalıydı. Çünkü bariz gol şansı vardı. Burada söz konusu direkt kırmızı olduğu için bir VAR müdahalesi gerekirdi.

Daha önce çok kez VAR görevi yapmış olan beIN Sport Trio programı yorumcusu Bülent Yıldırım, dün akşamki programda yaptığı açıklamada bariz gol şansını faul ile önleyen bir oyuncunun önceden sarı kartı olması durumunda kart yanlış olsa bile ikinci sarı kartla gerektiği gibi oyundan atılacağı için VAR’a zaman kaybını önlemek açısından müdahale etmeyin dendiğini çünkü pozisyon gereği doğrudan kırmızı ile ikinci sarıdan kırmızının cezasının yalnızca 1 maç olduğunu belirtti.

Kim Min-Jae’nin eğer sarı kartı olmasaydı VAR’ın hakemi bariz gol şansı tespiti için monitöre çağırması gerekirdi.

Senin için hazırladığımız haberler