Giresunsporlu Zeki Yavru: Keşke Beşiktaş'a 4. golü atmasaydık

01.12.2021 - 11:39 | Son Güncellenme: 01.12.2021 - 11:46

İstanbul'da Beşiktaş'ı 4-0 yenerek, haftanın flaş skoruna imza atan Giresunspor'da, tecrübeli futbolcu Zeki Yavru önemli açıklamalar yaptı. Detaylar haberimizde...

Giresunsporlu Zeki Yavru: Keşke Beşiktaş'a 4. golü atmasaydık

GZT Giresunspor'da forma giyen Zeki Yavru; Beşiktaş galibiyeti,  Champness'in attığı 4. gol ve Trabzonspor hakkında konuştu. 

'Galibiyeti hakettik'

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Zeki Yavru, "Beşiktaş baskılı başladı. Biz bunu biliyorduk. Bu tür maçlarda başlangıçta ne kadar iyi direnirseniz, maçın ilerleyen bölümlerinde istediğiniz sonuca daha yakın olursunuz. Biz bunu yaptık. Beşiktaş'ın 10 kişi kalması işimizi kolaylaştırdı; ama genel itibariyle istediğini yapan bir takım olarak oynadık ve sonuna kadar galibiyeti hakeden taraf olduğumuzu düşünüyorum. Aslında biz lige kötü oynayarak başlamadık; ama zamana ihtiyacımız vardı. Oluşturulan iyi ortamla birlikte, şimdi istediklerimizi yapabiliyoruz. Daha iyi olacağımıza inanıyorum. Beşiktaş maçındaki galibiyeti daha anlamlı hâle getirmek için Karagümrük maçında galip gelmeliyiz" dedi.

'Tüm dünyada ses getirirdi'

Beşiktaş maçında, Mert Günok'un sakatlanarak yerde kaldığı pozisyon sonrası Champness gol atmak yerine, topu dışarı atarak, tüm dünyada ses getirebilecek bir fair play hareketine imza fırsatıyla ilgili soru üzerine Zeki Yavru, "O anda ben olsaydım ya da bir başkası olsaydı, golü atmazdık. 10 dakika öncesinde, faul olmadığı hâlde kontratak yaparken topu dışarı attım. Sonra golü atan arkadaşıma gittim, 'keşke golü atmasaydın' dedim. Hatta hakeme gittim, 'Golü iptal edebilir misin' dedim. Ama golü verdiğini ve iptal edemeyeceğini söyledi.  Belki de arkadaşımız Mert'in ayağının kaydığını o nedenle düştüğünü düşündü. Mert adına da çok üzüldüm. Ama artık yapacak bir şey yok. Ben Mert'in sakatlandığını çok uzaktan anladım. Keşke atmasaydı. Dünyada ses getiren bir harekete imza atmış olurduk" şeklinde konuştu.  

'Çok büyük aksilik olmazsa liderliği bırakmaz'

Trabzonspor altyapısından yetişen ve A takım da forma giyen Zeki, çok büyük aksilik olmazsa Trabzonspor'un lig şampiyonluğunu bırakmayacağını düşündüğünü belirterek "26-25 maçtır Abdullah Avcı ile kaybetmeyen bir Trabzonspor var. Ligi kazandı diyemeyiz; ama çok büyük bir avantaj yakaladı" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler