Kasımpaşa - Galatasaray: 2-3 (Maç Sonucu - Özet)

11.09.2022 - 20:53 | Son Güncellenme: 11.09.2022 - 22:03

Süper Lig'de Kasımpaşa ile Galatasaray karşılaştı. Bol gollü maçı konuk ekip Galatasaray, 3-2 kazandı. Cimbom'un golleri Gomis ve Kerem'den (2) geldi.

Kasımpaşa - Galatasaray: 2-3 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kasımpaşa ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray, 1-0 geriye düştüğü maçta Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup ederken ezberler de bozuldu. Kerem Aktürkoğlu, attğı 2 golle yıldızlaştı ve Gomis dışında bu sezon gol atan ilk isim oldu. Kasımpaşa'ya beraberlik golünü atarak adeta "Gomissaray" olan Fransız golcünün rekoruna Kerem son verdi.

 

Diğer yandan bu sezon ilk defa 3 gol atarak kazanan Galatasaray, geriye düştüğü 2. maçı kazanmasını bildi. Sarı-Kırmızılılar daha önce Giresunspor'a 1-0 yenilmişti. Sarı-Kırmızılı takım, ilk yarıda rakip ceza sahasında tam 25 kez topla buluşarak, sezon rekorunu kırdı. Ayrıca Cimbom, bu sezon en fazla şut çektiği maçı oynadı.

Galatasaray zirveye ortak

Kasımpaşa ile Galatasaray arasında oynanan Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçı sonunda Sarı-Kırmızılı ekip 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 13 puan ile ligin 3. sırasına yükseldi. Cimbom'un önünde ise 14 puanlı Konyaspor ile maç eksiğiyle 13 puanı bulunan Beşiktaş yer aldı. Kasımpaşa ise 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile 6 puanda kaldı. Paşa, Süper Lig'de 13. sırada bulundu.

Genç stoper 11'de

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 5. haftada 2-1 kazandığı Gaziantep FK müsabakasının ilk 11'inde tek değişikliğe gitti. Buruk, Gaziantep maçında kırmızı kart gören Abdülkerim Bardakcı'dan cezası nedeniyle yararlanamadı. Sarı-Kırmızılılar, Abdülkerim'in yenine genç stoper Emin Bayram'ı görevlendirdi.

Yeni transferlerden 3'ü kulübede

Galatasaray'ın transfer sezonunun son gününde kadrosuna kattığı 5 oyuncudan 3'ü maç kadrosuna alındı. Sarı-kırmızılılar, 8 Eylül'de kapanan birinci transfer ve tescil döneminin son saatlerinde Mauro Icardi, Yusuf Demir, Juan Mata, Mathias Ross ve Milot Rashica'yı transfer etti.

 

Kasımpaşa müsabakasında bu oyunculardan Yusuf Demir, Mathias Ross ve Milot Rashica, kadroya girebildi. Rapid Wien'den transfer edilen 19 yaşındaki Yusuf Demir, 76. dakikada Mertens'in yerine, Norwich'den transfer edilen 26 yaşındaki Rashica 82. dakikada Yunus Akgün'ün yerine, Lyon'dan hazırlık kampında kadroya dahil edilen Dubois ise 88. dakikada Boey'in yerine oyuna girerek, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez taraftar karşısına çıktı.

Icardi ve Mata tribünde

Antrenman eksikliği olan Mauro Icardi ile Juan Mata haricinde 21 kişilik müsabaka kadrosuna yazılmadı. İki futbolcu, karşılaşmayı tribünden izledi. Icardi'ye çocukları da eşlik etti.

Maç pozisyonla başladı

Kasımpaşa ile Galatasaray'ın karşı karşıya geldiği maç pozisyonla başladı. İlk düdükle birlikte baskı kurmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, henüz 1. dakikada rakibinin kalesinde pozisyon yarattı. Sağ kanattan Yunus'un ortaladığı topa Kerem Aktürkoğlu arka direkte vuruşunu yaptı. Top az farkla dışarı gitti.

Paşa yeni transferiyle öne geçti

Kasımpaşa'nın yeni transferi Stephane Bahoken, takımını Galatasaray karşısında 1-0 öne geçirdi. Ev sahibi ekibin 16. dakikada sol kanattan kullandığı taç atışı sonrası Ben Ouannes çaprazdan şık bir orta kesti, ön direkte boş kalan Bahoken yakın köşeye doğru yaptığı kafa vuruşuyla Muslera'nın yanından topu ağlara yolladı.

Cimbom'un golcüsü iş başında!

Galatasaray, Kasımpaşa'nın golüne 4 dakika sonra cevap verdi. Gomis, 20. dakikada skora denge getirdi. Sarı-Kırmızılılar'ın merkezden gelişen akınında Kerem'in şutu sonrası savunmadan dönen topu Torreira bekletmeden ceza alanı sağ çaprazına gönderdi. Kale alanına doğru hareketlenen Yunus'un arka direğe yerden çevirdiği topu yakın mesafeden Gomis sağ ayağının içiyle tamamladı.

Oliveira direkleri dövmeye devam etti

Cimbom'un yeni transferlerinden Sergio Oliveira, Kasımpaşa karşısında da direğe takıldı. 29. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray akınında Kerem'den pası alan Oliveira, ceza sahası dışından uzak köşeye doğru sağ ayağının içiyle vurdu. Kaleci Ertuğrul'u geçen top iki direğin birleştiği yere çarpıp oyun alanına geri döndü. Bu sezon 3 kez direğe takılan Oliveira, şutu en fazla direkten dönen isim oldu.

Gomis'ten sonra sahneye çıkan ilk isim Kerem!

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. 50. dakikada Muslera'nın kullandığı kale vuruşu sonrası Gomis'in kafayla indirdiği topu orta alanda alan Mertens, hemen solundaki Oliveira'yı gördü. Onun sol çapraza pası sonrası ceza alanına sokulan Kerem karşı karşıya pozisyonda sol ayağının içiyle yerden vurdu ve kalecinin bacakları arasından topu ağlarla buluşturdu.

Galatasaray'ın sezon başından beri attığı bütün gollerde yalnızca Bafetimbi Gomis'in imzası yer alıyordu. Kasımpaşa karşısında ağları havalandırmayı başaran Kerem Aktürkoğlu, Sarı-Kırmızılı takımda Gomis dışında gol sevinci yaşayan ilk oyuncu oldu. Ayrıca Kerem Aktürkoğlu, geçen sezon da ilk golünü Kasımpaşa ağlarına göndermişti.

Kerem kariyer füzesini gönderdi!

Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydeden Kerem Aktürkoğlu, 20 dakika sonra olağanüstü bir şut çıkardı. Genç oyuncunun çok uzaklardan çektiği şut Kasımpaşa ağlarıyla buluştu. Kendi yarı alanında kaptığı top sonrası ani atağa çıkan Galatasaray'da Van Aanholt'un sol kanattan taşıdığı topu rakip yarı alanın ortalarında alan Kerem Aktürkoğu, ceza yayının gerisinden sağ ayağının içiyle sağ üst köşeye sert ve düzgün vurdu. Kaleci Ertuğrul'un müdahale edemediği top ağlara gitti.

Paşa son anlarda umutlandı

Kasımpaşa, son anlarda umutlandı. Maçta 3-1 mağlup durumda olan ev sahibi ekip, 90. dakikada sol taraftan Aytaç'ın kullandığı köşe vuruşunda Sadık'ın kafa vuruşuyla farkı 1'e indirdi. Bu golün ardından maçın son bölümü büyük heyecan yaşattı. Fakat maçta başka gol olmadı. Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanından 3 puanla ayrıldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

14. dakikada ceza yayı önünden Eysseric’in kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.
16. dakikada sol çaprazdan Ben Ouannes’in içeri çevirdiği topa ön direkte Bahoken’in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0
20. dakikada ceza sahası içi sağ tarafından son çizgiye inen Yunus, yerden içeri çevirdi. Kale önünde Gomis’in dokunuşunda top yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1
26. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Hadergjonaj’ın ortasında Celina kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.
29. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Oliveira’nın yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

50. dakikada Oliveira’nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topa sahip olan Kerem’in yerden şutunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-2
69. dakikada Van Aanholt’un pasında ceza yayı önünde topa sahip olan Kerem’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-3
85. dakikada sağ taraftan Kerem’in içeri çevirdiği topla çaprazda buluşan Yusuf’un vuruşunda meşin yuvarlak Kasımpaşa savunmasına çarparak kornere gitti.
90. dakikada sol taraftan Aytaç'ın kullandığı köşe vuruşunda Sadık'ın kafa vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-3

Senin için hazırladığımız haberler