Kerem Aktürkoğlu için kritik tarih 28 Ağustos!

19.08.2020 - 20:57 | Son Güncellenme: 20.08.2020 - 08:49

Galatasaray neden hala Kerem Aktürkoğlu ile sözleşme imzalamıyor? Gerçekten deneniyor mu yoksa Galatasaray yetiştirme tazminatı ödememek adına transferin resmen açıklanmasını erteliyor mu? İşte 21 yaşındaki futbolcunun transferindeki gerçekler...

Kerem Aktürkoğlu için kritik tarih 28 Ağustos!

Mert ELAM-AJANSSPOR

Transfer sezonuna hızlı bir giriş yapan Galatasaray şu ana kadar Emre Kılınç, Omar Elabdellaoui, Arda Turan, Oğulcan Çağlayan ve Fatih Öztürk’e imza attırdı.

24Erzincanspor ile sözleşmesi sona eren ve takımla idmanlara dahi çıkan Kerem Aktürkoğlu’nun transferi ise henüz resmen duyurulmadı.

Genç yıldız adayının idmanlara çıktığının anlaşılması üzerine Galatasaraylı muhabirlerin bir kısmı ilk önce yetiştirme tazminatı ödememek adına bu transferin eylül ayında açıklanacağını ifade etmişti. Sonra bu ifadeler “Oyuncu idmanlarda deneniyor”a döndü.

İşin gerçeği ise kısa ve net: Galatasaray, Başakşehir’e yetiştirme tazminatı ödemek istemiyor

Fatih Terim'in çok beğendiği oyuncunun alacağı imza parası ve yıllık ücreti bile belli. Kerem'in transferi 28 Ağustos'tan sonra açıklanacak. Nedeni haberin devamında... 

TFF kayıtlarına göre Gölcükspor ve Hisareynspor’da amatör olarak futbol oynayan Kerem, 2014’te Başakşehir’e transfer oldu. 2015’te 17 yaşındayken ilk profesyonel sözleşmesini Başakşehir ile imzaladı.

2016-17’de Bodrum Belediyesi Bodrumspor’da kiralık olarak oynadıktan sonra 2018’de Karacabey Belediyespor’un yolunu tuttu. Geçen sezon başında ise bir başka 3. Lig ekibi 24Erzincanspor’a transfer oldu.

Peki talimatlar yetiştirme tazminatı konusunda ne diyor?

TFF’nin Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nda şöyle bir madde yer alıyor:

“Birinci, ikinci ve üçüncü kategorideki bir kulüpte profesyonel olarak kayıtlı olan futbolcunun, dördüncü kategorideki bir kulübe transfer olması halinde yetiştirme tazminatı ödenmez. Ancak, futbolcunun iki yıl içerisinde yeniden üst kategorideki bir kulübe transfer olması halinde, eski kulübün yetiştirme tazminatı talep etme hakları saklıdır.” (Not: Birinci kategori - Süper Lig, ikinci kategori - 1. Lig, Üçüncü kategori - 2. Lig, Dördüncü kategori - 3. Lig ve amatör ligler olarak belirlenmiş.)

Yani bu maddeyi güncele uyarlarsak Başakşehir’de (birinci kategorideki bir kulüp) profesyonel olarak kayıtlı olan Kerem Aktürkoğlu’nun, Karacabey Belediyespor’a (dördüncü kategorideki bir kulüp) transfer olması halinde yetiştirme tazminatı ödenmez.

Maddenin son cümlesi ise Galatasaray’ın neden bu transfer için beklediğini açıkça ortaya koyuyor: “Ancak futbolcunun iki yıl içerisinde yeniden üst kategorideki bir kulübe (Galatasaray) transfer olması halinde, Başakşehir’in (eski kulübü) yetiştirme tazminatı talep etme hakları saklıdır”

Kerem Aktürkoğlu için kritik tarih 28 Ağustos 2020!

TFF kayıtlarına göre Kerem Aktürkoğlu’nun Başakşehir’den ayrılıp Karacabey Belediyespor’a imza attığı tarih 28 Ağustos 2018. Yani Galatasaray, Başakşehir’e yetiştirme tazminatı ödememek adına bu transferi 28 Ağustos 2020’den önce açıklamak istemiyor, iki yıllık sürenin geçmesini bekliyor.

Her şey 150 bin TL'nin kasada kalması için!

Mevcut talimatlara göre Galatasaray bu transferi 28 Ağustos 2020’den önce açıklasaydı 24 Erzincanspor’a 150 bin TL, Başakşehir’e 150 bin TL yetiştirme tazminatı ödemek zorunda kalacaktı. 28 Ağustos’tan sonra açıklar ise sadece Kerem’in son kulübü 24Erzincanspor’a 150 bin TL’lik yetiştirme tazminatı ödeyecek.

Yani sözün özü Galatasaray kasadan ekstra 150 bin TL çıkmaması adına Kerem Aktürkoğlu transferini 28 Ağustos’tan önce açıklamak istemiyor.

Galatasaray muhabirleri oyuncunun denendiğini söylese de Kerem Aktürkoğlu’nun 12 Ağustos’ta attığı tweet aslında her şeyi gözler önüne seriyor: “İlle de görmek için mi yaşanır güzel günler? Uğruna beklemek de güzel.

(Not: Futbolcular için yetiştirme tazminatı 12-23 yaşları arasında gerçekleşir. 21 Ekim 1998 doğumlu Kerem Aktürkoğlu henüz 23 yaşını doldurmadı.)

Senin için hazırladığımız haberler