Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ile Zaha ManU maçını sonrası konuştu

04.10.2023 - 00:33 | Son Güncellenme: 04.10.2023 - 01:12

Şampiyonlar Ligi'nin 2. hafta mücadelesinde deplasmanda Manchester United’ı 3-2 mağlup eden Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ile Zaha maç sonu değerlendirmede bulundu.

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu ile Zaha ManU maçını sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ikinci haftasında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda İngiliz devi Manchester United'a konuk oldu. Old Trafford'da oynanan karşılaşmayı sarı-kırmızılı ekip iki kez geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Zaha, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 81. dakikada Icardi attı. Manchester United'ın gollerini 17. ve 67. dakikalarda Hojlund kaydetti.

Maç sonu Kerem Aktürkoğlu ile Zaha açıklamalarda bulundu.

"Hiçbir şey bitmedi"

Alınan skordan dolayı gururlu olduklarını ifade eden Aktürkoğlu, Bazı anlar unutulmazdır. Biz de takım arkadaşlarımızla birlikte ülkemize böyle bir akşam yaşatmak istedik. Bunu başardık. Çok mutluyuz, gururluyuz. Hiçbir şey bitmedi. Takım arkadaşlarımın ayağına yüreğine sağlık. Hepimiz bir bütün olduk. Bu galibiyeti istedik." dedi.

"Kısmet bazen gol atamıyorsun"

Maçta attığı golü daha önce hissettiğini ifade eden Aktürkoğlu, "Golün geleceğini hissediyordum. Bunun için çok çalışıyorum. Kısmet bazen gol atamıyorsun. Gol atamadığın zaman eleştiride oluyor. Bugün gol atmak istedim. Gol atmaktan ziyade takıma yardım için çok çabalıyorum. Takımın galibiyetine çok sevindim. Penaltı kaçınca olumsuzluk olmadı. Rakip 10 kişi kaldı. 4. golü de bulurduk." dedi.

İlgini Çekebilir
Cimbom, Old Trafford'da 30 yıl sonra yine destan yazdı
Habere Git

"Daha biten birşey yok"

İngiltere'ye 3 puan için geldiklerini ifade eden Aktürkoğlu, "Çok heyecanlı ve tansiyonu yüksek olan bir maç oldu. Sonunda kazanan biz olduk. Kopenhag maçında galibiyeti hak ettik ama 1 puan aldık. Öyle maçlardan mağlubiyet almakta var. Biz buraya galibiyet için geldik. Grupta Bayern Münih'ten sonra ikinci sıradayız. Daha biten birşey yok. Ayaklarımız yere sağlam basacak. ]Bugün tarihi bir akşam takım arkadaşlarımın ayağına sağlık." dedi.

Zaha: "Tribünler beni iyi tanır"

Maçta ilk golü atan Zaha ise şu ifadeleri kullandı: “Tribünler beni iyi tanır. Onlara gereken cevabı verdiğimizi düşünüyorum.”

"Kafamızı kaldırmamız gerektiğini biliyorduk"

Fildişili futbolcu sözlerine, "Bu takımın bir inancı var. Bu takım hakkında bildiğim bir şey varsa, o da onların canını yakabilecek kadar yeterli bir takım olduğumuzdu. Geriye düşşek de kafamızı kaldırmamız gerektiğini biliyorduk." diye devam etti.

"Duygu patlaması yaşadım"

"İyi pozisyon aldım ve golü atmaya çalıştım. İstediğimi başardım." diyen 30 yaşındaki futbolcu, "İnsanlar Manchester United'a mesaj gönderdiğimi anıyor ama bu tutku. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçımda golümü attım ve duygu patlaması yaşadım." açıklamasında bulundu.

Barış Alper Yılmaz: "Süper bir ortamımız var diyebilirim"

Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz, 3-2 kazanılan Manchester United maçının ardından konuştu.

Milli futbolcu, "Tüm takım arkadaşlarımın ayağına ve yüreğine sağlık. Zor bir maçtı. Önemli olan yenmekti. Hedeflerimiz var, gruptan çıkmak istiyoruz. Şimdi evimize döneceğiz. Mutluyuz" sözlerini sarf etti.

Sonradan oyuna girmesi ve etkili futbolu hatırlatılan Barış Alper, "Takıma faydalı olabiliyorsam benim için ne mutlu. Elimden geldiğinde katkı sağlamak istiyorum. Süper bir ortamımız var diyebilirim." sözlerini sarf etti.

Senin için hazırladığımız haberler