Kenan Sofuoğlu: "Moto GP'deki her takım Toprak Razgatlıoğlu'nu isteyecek"

13.02.2024 - 22:52 | Son Güncellenme: 13.02.2024 - 22:57

Dünya Supersport ve Dünya Superbike Şampiyonası Red Bull TV'den ücretsiz bir şekilde yayınlanacak. Efsane motosikletçi Kenan Sofuoğlu, konu hakkında görüşlerini bizimle paylaştı.

Kenan Sofuoğlu: "Moto GP'deki her takım Toprak Razgatlıoğlu'nu isteyecek"

Furkan SÖNMEZ - AJANSSPOR

Red Bull TV, motor sporlarında önemli bir atılıma imza attı. Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu gibi sporcularımızın yarışları artık ücretsiz bir şekilde Red Bull TV'den canlı yayınlanacak. Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, görüşlerini Ajansspor'a anlattı. 39 yaşındaki efsane isim, "Çok güzel bir atılım oldu. Çünkü yıllardır bu iş tam anlamıyla çözülemiyordu. TRT bir hafta yayınlıyor, bir hafta yayınlamıyordu. Biliyorsunuz ki bu dönemde artık herkesin telefonu elinde ve her şeyi izleyebiliyor. Artık herkes Red Bull TV'den ücretsiz bir şekilde izleyebilecek. Red Bull'un bunu yapması çok önemli ama bilinirliğini arttırmamız gerekiyor, yarışların Red Bull TV'de ücretsiz bir şekilde yayınlandığını. Bu anlamda çok güzel bir adım atıldı. Red Bull gibi bir markanın sporcuların yanında olması çok büyük bir avantaj. Önemli bir sezon geliyor. Özellikle Toprak'ın Superbike'ta BMW ile anlaşması, Can ve Deniz'in şampiyonada favori olarak gösterilmesi ile heyecanlı bir sezon bizleri bekliyor. İnşallah hep birlikte güzel bir sezon izleyeceğiz" yorumunu yaptı.

"Yamaha'da bir heyecanımız kalmamıştı"

Toprak Razgatlıoğlu'nun bu sezon BMW ile sözleşme imzalamasının nedenlerini anlatan Sofuoğlu, Yamaha'da heyecanlarının kalmadığını söyledi. Kenan Sofuoğlu, "Bizim Yamaha'da bir heyecanımız kalmamıştı. Öte yandan sürekli motoru hızlandırmak istiyorduk ama hızlandıramıyorlardı. BMW hızlı bir motosiklet. Sadece ayarlama yapılması gereken bir motosiklet. Hız olarak şu an testlerdeki hızına baktığımızda hemen hemen  Ducati'yi yakalamış durumda. Artık yanımızdan durur gibi geçemeyecek. Son birkaç yıldır yanımızda durur gibi geçiyorlardı ve bir şey yapamıyorduk. Artık öyle bir şey olmayacaktır. Ducati anormal hızlı bir motosiklet, şu anda Ducati'nin hızında aradaki fark 15-16 kilometreyken, 2-3 kilometrelik farka indirdik. Motosikleti güzel ayarladığımız zaman inşallah her şey bizden yana gibi gözüküyor" diye konuştu.

"Moto GP'deki her takım Toprak'ı isteyecek"

Toprak Razgatlıoğlu'nun bir gün Moto GP'de yarışıp yarışmayacağı ile ilgili sorumuza cevap veren tecrübeli isim, "Bu mümkün. 2026 yılıyla ilgili sözleşmemiz açık. BMW ile şampiyonluğu başarırsak Toprak yükselecek ve inanıyorum ki Moto GP'deki her takım Toprak'ı isteyecek. O zaman da Moto GP'ye gitme şansımız yükselecek. Şu an da büyük tekliflerimiz yok. Bir tek Yamaha gelebilirsin gibi konuşuyordu o da net birşey değildi. Yamaha'ya gitsek ne olur, sonuncu olan bir bisiklete gitsek ne olur? O yüzden de tercih etmemiştik" dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1'de geri sayım! Aston Martin yeni AMR24'ü piste çıkardı
Habere Git

"Hamilton'ın böyle bir heyecana ihtiyacı vardı"

Formula 1 takımı Mercedes'in 7 kez dünya şampiyonu olan Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'ın 2025 yılında Ferrari'ye geçmesi hakkında görüşlerini paylaşan Kenan Sofuoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Çok doğru bir hareket yaptı Lewis Hamilton, zaten Formula 1 dünyasının ikonlarından biri haline geldi. Onun bir eksiği Ferrari'ydi. Çünkü Ferrari, Formula 1 pilotlarını efsane yapar. Ferrari'ye şampiyonluk verirseniz, daha büyük efsane olursunuz. Yıllardır Ferrari şampiyonluk yüzü görmüyor. Leclerc oradayken bu mümkün mü bilmiyorum. Leclerc de çok yetenekli bir pilot. Hamilton'ın hala heyecanı var. İyi bir adım attı bence ve heyecan getirdi. Şu an herkes sabırsızlıkla 2024'ü değil de 2025'i bekler hale geldi. Hamilton Ferrari'de neler yapacak? Leclerc'e karşı neler yapacak? Hamilton'a yıllarca 'Araba sayesinde gidiyor' denildi. Ben Hamilton'ın çok yetenekli çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Çok doğru bir adım attı. İmkanım olsaydı ben de aynı adımı atardım. Bu işe parasal olarak bakmamak lazım. Bu insanlar zaten paralarını kazanmış insanlar. Bu işe sadece bir heyecan olarak bakmak lazım. Bizim Yamaha'dan ayrılıp BMW'ye geçmemiz gibi düşünün. O yüzden Hamilton'ın da böyle bir heyecana ihtiyacı vardı."

Senin için hazırladığımız haberler