Kaza geçiren F1 pilotu Alonso, yeni sezona...

13.02.2021 - 17:13 | Son Güncellenme: 13.02.2021 - 17:16

2021'de Alpine F1 takımıyla Formula 1'e dönmeye hazırlanan Fernando Alonso'ya bisikletle antrenman yaptığı sırada bir araba çarptı. Çenesi kırılan F1 pilotu Alonso, acil olarak ameliyata alındı. Peki iki dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol pilot Alonso'nun son durumu ne, yeni sezona yetişebilecek mi? İşte tüm detaylar...

Kaza geçiren F1 pilotu Alonso, yeni sezona...

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 pilotlarından Fernando Alonso'ya, perşembe günü bisiklet antrenmanı yaptığı esnada bir araba çarptı. Kaza sonrası çenesi kırılan eski dünya şampiyonu Alonso, acil olarak ameliyata alındı.

Operasyon sonrası İspanyol pilot Alonso, sosyal medya hesabından durumunun iyi olduğunu ve yeni sezon için sabırsızlandığını ifade etti.

Öte yandan kariyerinde 2 dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, F1'de bu sezon Alpine adını alan Renault için yarışacak.

Alpine'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullandı:

"Fernando Alonso, dün geçirdiği bisiklet kazasından sonra İsviçre'deki hastanede gözlem altında tutuldu. Doktorlar üst çenesinde bir kırık keşfettiler ve başarılı bir düzeltici operasyon gerçekleştirdiler. Katılan sağlık ekibi kaydedilen ilerlemeden memnun. Fernando 48 saat daha hastanede kalacak ve gözlem altında tutulacak. Sonrasında birkaç günü tamamen dinlenerek geçirecek ve kademeli olarak antrenman çalışmalarına devam edebilecek. Sezon çalışmalarına başlaması için tam fonksiyonel haline dönmesini bekliyoruz." 

Senin için hazırladığımız haberler