Kayseri başkanı Ali Çamlı 2 haftada çark etti hakemleri ve TFF'yi topa tuttu!

07.01.2024 - 17:55 | Son Güncellenme: 07.01.2024 - 18:03

"Hakemler üzerinden artık futbolun konuşulmasını istemiyoruz" diyen Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı, Sivasspor'a yenildikleri maç sonrası çark etti.

Kayseri başkanı Ali Çamlı 2 haftada çark etti hakemleri ve TFF'yi topa tuttu!

AJANSSPOR-HABER

Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı, geçtiğimiz ay hakemlere yönelik saldırılara ilişkin, “Gelin bu hakemleri bir rahat bırakalım, rahat çıksınlar, rahat maç yönetsinler. 2 hafta hata yapsınlar. Hakemler üzerinden artık futbolun konuşulmasını istemiyoruz. Türk futbolu bu şekilde hiçbir yere gidemez” ifadelerini kullanmıştı. "Hakemler üzerinden artık futbolun konuşulmasını istemiyoruz" diyen Çamlı, Sivasspor'a yenildikleri maç sonrası çark etti.

"Kim ayar çekmek istiyorsa o bu mücadeleye devam eder"

Çamlı, sezon başından beri Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) ve hakem camiasına "Bunlar da bizim insanlarımız hata yapar" diye hoşgörü ve altında bir art niyet aramadan baktığını söyledi.

TFF'yi yaptığı işlerde dikkatli olmaya davet eden Çamlı, şunları kaydetti:

"Sakin atın tekmesi çok pek olur. Bu sakinliğin sonunda umarım ki biz beyefendiliğimizi ve koymuş olduğumuz o adam tavrını bozmayız. Herkes dikkat etsin. Lige ayar çekilmek isteniyorsa söylesinler biz ligden çekiliriz. Kim ayar çekmek istiyorsa o bu mücadeleye devam eder. Ayıp ediliyor. Yakışmıyor. Kayserispor'un geçen hafta Konya'daki maçında verilen penaltılar, evlere şenlik. Eğer bugün şu pozisyona biri penaltı derse de çıkıp özür dileyeceğim. Bir maç nasıl bu kadar provoke edilir? Nasıl bu kadar rezil edilir? Bugün bir örneğini gördük."

"Herkes aklını başına alsın"

Sivas'ın Kayseri'nin kardeş şehri olduğunu vurgulayan Çamlı, "Benim üzüldüğüm, maçtan önce çok kıymetli dostum Mecnun başkanla çıktık. Bütün stadı ve seyirciyi selamladık. Herkes başkanımızı alkışladı. Bizi alkışladı. Yapmasınlar, burada bir olay çıksa bunun sorumlusu kim olacak? Onu da çok merak ediyorum. Herkes aklını başına alsın. Süper Lig'e ilk çıkan bir hakemi siz Anadolu derbisine, tarihi geçmişi olan iki şehrin maçına veriyorsanız bunu düşünmek lazım. Soru işareti koymak lazım. Yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Süper Lig ekibi başkanından TFF'ye rest: "Söylesinler ligden çekiliriz!"
Habere Git

"Bu işi yönetenler uyumaya devam ediyor"

Takımıyla ilgili en ufak endişelerinin olmadığını anlatan Çamlı, ilerleyen haftalarda Kayserispor'un yine ligi sarsacağını belirtti.

Çamlı ayrıca, "Bu işin provokasyonuna soyunanlar, vazifelerini yapmaya devam ediyor ama hala daha bu işi yönetenler uyumaya devam ediyor. Ne olduğunu anlamakta... Anlıyorlar veya anlamıyorlar ama anlasınlar artık. Anlayamıyorlarsa ben çıkar bir gün anlatırım." diye konuştu.

Fenerbahçe maçı sonrası hakemlere destek vermişti

Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı, 4-3 mağlup oldukları Fenerbahçe maçının ardından hakemlere ve TFF'ye destek mesajı vermişti. Hakemlere yönelik saldırılara değinen Çamlı, çağrıda bulunarak, “Hiçbiri bizim düşmanımız değil. Bunlar bizim Türk çocukları ya. Bunları biz hatalarıyla da kabul edeceğiz, güzellikleriyle de kabul edeceğiz. Biz, bu ligi kendi çocuklarımızla oynayacağız. Onun için yenilsek de, yensek de hiç önemi yok ama biz sahada kardeşlik ve dostluk istiyoruz. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Oynadı, kazandı ve 3 puanını aldı. Biz de maçı kazanabilirdik. Belki 5-3 kazanabilirdik, belki onlar 6-5 kazanabilirdi. Hiç fark etmez. Bugün sahadaki mücadeleden dolayı kendi futbolcularımı yürekten kutluyorum. Herbirini alınlarından öpüyorum. Canları sağ olsun. Bu yolda kaybetmek de var ama biz yola devam edeceksek bunun bir kaos ortamında değil, dostluk, muhabbet ve kardeşlik ortamında devam etmesini istiyoruz. Hakemler üzerinden artık futbolun konuşulmasını istemiyoruz. Türk futbolu bu şekilde hiçbir yere gidemez. Türk futbolunda kulüp başkanları olarak bizler de kendimize çeki düzen vermek zorundayız. Bu işi yönetenler de kendine çekin düzen vermek zorunda. Sahadaki futbolcu kardeşlerimizde hakeme yardımcı olmak zorunda. Bu ancak bu şekilde düzelir” ifadelerini kullanmıştı.

"Gelin bu hakemleri bir rahat bırakalım, rahat çıksınlar"

Çamlı, “Sadece hakemleri suçla, nereye kadar suçlayacağız. Yurt dışından hakem getirip de Türkiye’de yabancı hakemlere maç mı yönettirelim. Bu Türk insanına yakışır mı? Kesinlikle böyle bir şey istemiyoruz. Hakemlerde kendilerine bakacaklar, performanslarını artıracaklar. Onlar da hata yapıyorlar, evet ama ne yapalım şimdi. Hakemleri hata yaptılar diye kötü insan mı ilan edelim. Asla etmeyeceğiz. Bugün ortaya konan futbolu, hakemleri ve iki takımı da tebrik ediyorum. İnanıyorum ki buraya gelenler çok keyifli maç izledi. Kaybettik, can sağ olsun. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum ve bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Biz bundan sonra kendi maçlarımıza bakacağız ama asla hakem konuşmayacağız. Bu benim kanaatim ve öngörüm. Asla hakemlerle ilgili bir şey söylemeyeceğiz.

5 tane penaltımız dahi verilmese konuşmayacağız. Konuştukça bu iş kötüye gidiyor. Biz konuştukça hakemler hata yapmaya devam ediyor. Bir serbest bırakalım ve rahat maç yönetsinler. Ne yapıyorlar bakalım. Hiç kimse kimsenin düşmanı değil. Buradan kulüp başkanı olarak çağrıda bulunuyorum. Gelin bu hakemleri bir rahat bırakalım, rahat çıksınlar, rahat maç yönetsinler. 2 hafta hata yapsınlar. Ne oluyor yani. Biz sahada bir savaşa çıkmıyoruz. Nihayetinde bir futbol karşılaşması. Bunun bir kaybedeni, bir kazananı olacak. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, bir kardeşliğe ihtiyacı var. Buraya gelen on binler mutlu olmak için geliyor. Onları da burada gerip göndermeyelim” diye konuşmuştu.

İlgini Çekebilir
Cengiz Ünder'den gözlerinizin pasını silecek gol!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler