Kayak Federasyonu'ndan 'heyelan iddiasına' karşı açıklama!

06.12.2017 - 14:17 | Son Güncellenme: 06.12.2017 - 14:17

Türkiye Kayak Federasyonu, bir açıklama yayınladı ve "Ilgaz Dağı Milli Parkı sınırları içinde bulunan otelimizde can ve mal güvenliği açısından tehlike olduğunu ifade eden haber bütünü ile gerçek dışı bir açıklamadır" denildi.

Yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Ilgaz Dağı Milli Parkı sınırları içinde bulunan otelimizde can ve mal güvenliği açısından tehlike olduğunu ifade eden haber bütünü ile gerçek dışı bir açıklamadır. Ilgaz Dağı oteller bölgesinde bulunan hiçbir otel herhangi bir heyelan tehdidi altında değildir. Bu haberi gerçek hilafına üretenler hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.

Konu sadece kayak pistlerimizin 2-3 (iki-üç)yıldır süren iyileştirilmesi çalışmalarında federasyonumuzca tespit edilen toprak hareketlerinin engellenmesine(her dağda Mevcuttur) yönelik Spor Genel Müdürlüğü’ne yapılan tedbirleri içeren talebin çarpıtılarak Ilgaz Dağında heyelan varmışçasına gösterilmesi ve bunun sezon öncesi servis edilmesi manidardır.

Dolayısıyla Türkiye Kayak Federasyonu’nun daha iyi hizmet sunabilmek için yapmış olduğu iyileştirme taleplerinin farklı kişilerce çarptırılmasına hem kış turizmi hem de bölge ekonomisi açısından vereceği zarar göz önünde bulundurularak kamuoyuna bu açıklama yapılmıştır.

 

Senin için hazırladığımız haberler